Sezona: Na putovanje u zadnji tren

dućegošćaFinancijski problemi mnoge će građane EU-a zadržati u kućnom ambijentu ili u granicama njihovih zemalja, a odluke o odlasku i mjestu gdje će provesti godišnji oomor donositi će u zadnji tren, neposredno prije odmora. Baš kao i prijašnjih godina, najviše će Europljana na odmor krenuti automobilom (48 posto), dok ih 35 posto namjerava koristiti zrakoplov. Od onih koji će ipak putovati na odmor, gotovo pola njih (49 posto) iskoristit će četiri do 13 dana odmora, a samo njih 15 posto moći će sebi priuštiti i obitelji odmor duži od dva tjedna. Kao izvor informacija koji dobiva sve više na važnosti izdvaja se internet, kojemu vjeruje i preko njega svoj odmor rezervira čak 51 posto ispitanih građana Europe, što je značajno više nego lani ...


Na putovanje u zadnji tren


Piše: Ružica Mikačić / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


odmorAko je suditi po odgovorima europskih građana, oni osjećaju polagani izlazak iz krize, jer ih je 46 posto izjavilo da već ima novac za odmor, dok ih 39 posto mora još dodatno štedjeti kako bi prikupili potreban novac za putovanje.

Od onih koji će ipak putovati na odmor, gotovo pola njih (49 posto) iskoristit će četiri do 13 dana odmora, a samo njih 15 posto moći će sebi priuštiti i obitelji odmor duži od dva tjedna.

splitNi agencijama se baš dobro ne piše, ako je suditi po rezultatima ankete: čak pola svih ispitanika namjerava samostalno organizirati odmor, pri čemu je najveći postotak takvih upravo u Hrvatskoj – čak 83 posto!


Hrvati avanturisti

Hrvati su na putovanjima skloni novim i neotkrivenim destinacijama, zajedno s Dancima, Šveđanima, Islanđanima, Slovencima i Norvežanima, pa ih na putovanje privlači najviše “upoznavanje lokalne kulture i životnog stila” (45 posto) te niže cijene (12 posto).

 
Preporuke

Najviše ispitanika odlučuje se za odmor na preporuku prijatelja ili rodbine. Oni koje više zanima kultura kao glavni izvor informiranja, uzimaju magazine i turističke brošure.

Povezani članci

Who's Online

We have 382 guests and no members online