U Općini Dugi Rat pobjedio je HDZ-HGS, Kukuriku koalicija druga, NL Ivan Grubišić treća

izboriNa izbornim mjestima u Općini Dugi Rat na jučer održanim parlamentarnim izborima pobjedila je koalicija HDZ-HGS sa 1.101 glasova. Druga je Kukuriku koalicija sa 998 vaših glasova, a treća je NL Ivana Grubišića za koju je glasalo 524 birača s područja naše Općine. Na izbore je izašlo 4.121 naših sumještana sa pravom glasa (od 6.753 koliko ih ima na biračkom popisu), dakle, na izbore je izašlo 61% glasača. Na Dućama je pobjedio HDZ-HGS. Dugoraćani su najviše glasova dali Kukuriku koaliciji. Većina mještana Orija, Malog Rata, Sumpetra i Suhog Potoka povjerenje su dali HDZ-HGS, dok je na Krilu i Bajnicama tijesno pobjedila Kukuriku koalicija. NL Ivana Grubišića treća je po izbornim rezultatima. Uskoro više detalja o glasanju na glasačkim mjestima u Općini Dugi Rat ...

IZBORI 2011.

Priredio: Mladen Banović

Rezultati Izbora 2011. u Općini Dugi Rat
Konačni rezultati Izbora za Sabor RH održanih 4.12.2011. u Općini Dugi Rat

Rezultati Izbora 2011. u Gradu Omišu

Konačni rezultati Izbora za Sabor RH održanih 4.12.2011. u Gradu Omišu i zaleđu Omiša

Rezultati Izbora 2011. u Općini Podstrana

Konačni rezultati Izbora za Sabor RH održanih 4.12.2011. u Općini Podstrana

 

Konačni rezultati parlamentarnih izbora za RH:

Kukuriku dobio većinu od 80 mandata, HDZ-u 47 mandata

Izvori: DIP, Izborna komisija ODR, Monitor.hr

Kukuriku koalicija (SDP, HNS, IDS, HSU) osvojila je dobru apsolutnu većinu na izborima za Sabor od 80 mandata (minimum za funkcioniranje većine je 76 mandata), rezultati su nakon 99% prebrojanih glasova (DIP). HDZ je osvojio 44 mandata u izbornim jedinicama u Hrvatskoj i još 3 u dijaspori. HDSSB i Laburisti osvojili su po 6, Nezavisna lista Ivana Grubišića 2 mandata, a po jedan osvojili su Ruža Tomašić HČSP i HSS.

Kukuriku su pobijedili u svim gradskim središtima i u 8 izbornih jedinica, HDZ u Gospiću i 2 izborne jedinice (5. i 9.), dok su ipak izgubili u 10. izbornoj jedinici.

Povezani članci

Who's Online

We have 104 guests and no members online