Fantastikon odgođen za srpanj

6. Konvencija fantastike, igara i znanstvene fantastike - FantaSTikon - odgođena je zbog pandemije korona virusa za srpanj 2020. FantaSTikon organizira Udruga F&ST u prostorijama Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje (FESB) Sveučilišta u Splitu. Kao i prethodnh godina, konvencija je tematski obilježena, a ove godine se oslanjaju na Italiju i 'Pod morem', dok će od zanimljivih obljetnica biti uključene stogodišnjice rođenja literarnih velikana Isaaca Asimova i Franka Herberta, te 150. godišnjica objavljivanja proto-SF romana Julesa Verna 20 000 milja pod morem, saznaje Dalmatinski portal.
Splitskoj publici će se predstaviti Francesco Verso, višestruko nagrađivani talijanski pisac znanstvene fantastike i urednik s predavanjima na engleskom jeziku tijekom kojih će zainteresirani moći čuti o njegovom viđenju žanra ali i o EuroConu koji će se 2021. održati u Fiuggi.
U filmskom programu se može pogledati Slice Of Life, originalni kratki znanstveno-fantastični film snimljen u maloj garaži iznad Zagreba upotrebom maketa i projekcija, u stilu SF klasika iz 1980-ih, ponovo nas očekuje Šahovska simultanka Šahovskog kluba Student, 3 dana društvenih igara s turnirima, radionica pisanja drabble-a, Geek Trivia Quiz i još 4 nagradna kviza, te najatraktivniji dio programa: nagradno cosplay natjecanje...

6. Fantastikon odgođen za srpanj

Izvor: Dalmatinski portal

6. FantaSTikon

Ulaznice se mogu kupiti na ulazu konvencije po cijenama od 75 kn za sva 3 dana, a za FESB-ovce, redovne članove Udruge F&ST, osnovnoškolce i mlađe (uz pratnju odrasle osobe koja ima ulaznicu) – besplatno.

PROČITAJ VIŠE...


La Dolce Vita !
 

Povezani članci

Who's Online

We have 465 guests and no members online