I Ivan Perić na drugom FantaSTikonu ovog vikenda na FESB-u

Drugo izdanje FantaSTikona, konvencije fantastike, igre i znanstvene fanstastike, održat će se na splitskom Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje (FESB) od 22. do 24. srpnja. Najveća novost ove godine je pokretanje konvencije unutar konvencije pod nazivom Super Hrvatska Igračka Konvencija – Super H.I.K., posvećene isključivo društvenim igrama, koju suorganiziraju splitska Udruga F&ST (organizator FantaSTikona) i zagrebačka udruga Igranje. Iz raznolikog programa posebno se ističu svakodnevne interaktivne i zabavne radionice, od onih za djecu (radionica izrade vilinskih krila, radionica izrade svemirskog jet-packa, radionica izrade bookmarka, umjetnička radionica gipsanih odljeva na temu Star Warsa), do onih za odrasle (radionica 10 po 100 – pisanje drabblea, priče od točno 100 riječi, radionica crtanja dnevnika u obliku stripa) koje vode domaće umjetničke snage – Sonja Gašperov Sonjecka, Kristina Bilota Toxicpanda, Simona Pavlović i Romana Jadrijević. Prijave za radionice nisu potrebne, ali je broj mjesta ograničen, pa dođite na vrijeme. Za sve one natjecateljskog duha, organizatori su pripremili pet nagradnih kvizova: Star Trek kviz, u čast 50. obljetnice prvog prikazivanja Star Trek serijala, (Board)game Double Jeopardy, Doctor Who kviz, Geek Trivia Quiz, te kviz Jesu li nam došli Gali, kroz kojeg najmlađi član Udruge F&ST, petogodišnji Lav traži osobu koja Asterixa i Obelixa voli kao on. Filmski program sastoji se od niza nagrađivanih filmova dugog, srednjeg i kratkog metra, a iz 11-satnog programa izdvajaju se Star Trek: Horizon, Koko i duhovi, LFO te domaći Sirene i krikovi, prije čije projekcije će autor Ivan Perić govoriti o iskustvu snimanja dugometražnog filma u jednom kadru..

FantaSTikon na FESB-u

Izvor: Splitski portal

Posjetitelji će imati priliku čuti što su nova objavili Daria Keršić, Tanja Radman i neizostavni Aleksandar Žiljak, a među brojnim predavanjima ističu se Odakle smo? Što smo? Kamo idemo? Ivice Puljka te Gravitacijski valovi, gamma zrake i crne rupe Nikole Godinovića. Pričat će se, između ostalog, i o kultnom filmu Alien, o Igri prijestolja, Terryju Pratchettu, Neilu Gaimanu, Alanu Rickmanu, osnovama coasplaya te o tome kako je propao fantasy u Jugoslavena.

Ni podkonvencija Super H.I.K. ne zaostaje sadržajem za FantaSTikonom – posjetitelje čeka niz igara s kojima će se moći upoznati, zatim pet nagradnih turnira (Codenames, Blood Rage, Catan, Alias i 7 Wonders) te predstavljanje igara domaćih autora kojima će igrači na licu mjesta moći dati komentar: Arcadia Tenebra RPG, Urban Decay i Krvolov.

Kotizacija za konvenciju za sva tri dana je 75 HRK (za cosplayere 50 HRK; za članove Udruge F&ST 40 HRK), za dva dana 55 kn, a za jedan dan 35 kn (za članove Udruge F&ST 15 HRK), dok je za osnovnoškolce te studente i zaposlenike FESB-a ulaz slobodan.

Više o programu, uz satnicu, potražite na službenoj stranici konvencije:  http://fantastikon.com/program/ ,
te na njihovoj Facebook stranici:   https://www.facebook.com/fantastikon/

Povezani članci

Who's Online

We have 62 guests and no members online