Znanstveni kafić: Predavanje Errola Friedberga, Zamjenika direktora MEDILS-a

DNAAlumni FESB-a organizira još jedan znanstveni kafić u utorak, 15. studenog, u 18.30 sati u splitskoj kavani Luxor. Ovaj put dolazi novi zamjenik direktora MEDILS-a, Errol Friedberg, M.D., profesor na University of Texas Southwestern Medical Center u Dallasu, Texas. Naslov predavanja (na engleskom jeziku) je "Život James D. Watsona - osobni prikaz otkrića DNA". James Watson, američki biolog, koji je s kolegom Francis Circkom 1953. razjasnio "tajnu života" odnosno strukturu DNA, napisao je i knjigu o tom otkriću pod nazivom "Dvostruka uzvojnica"...

SPLIT, KAVANA LYXOR, UTORAK, 18:30 h

ZNANSTVENI KAFIĆ

Predavanje Errola Friedberga, Zamjenika direktora MEDILS-a

Izvor: DalmacijaNews

Errol Friedberg dolazi iz Medical Centra u Texasu (dom 5 nobelovaca), gdje se preselio nakon 20 godina na Sveučilištu Stanford kako bi postao voditelj Odjela za patologiju 1990. On je međunarodno priznati autoritet za popravak oštećene DNA.

Nakon što je proveo 21 godinu u uredu predsjednika, prof, Friedberg je nedavno odstupio s ove pozicije, zadržavši svoj ​​položaj profesora patologije, i dalje radeći u svom ​​istraživačkom laboratoriju, te razvija svoju "drugu karijeru" kao pisac povijesti znanosti. 

 

Povezani članci

Who's Online

We have 195 guests and no members online