Oporba predlaže proračunski amandman o rezerviranju sredstava za saniranje prostora bivše tvornice Dalmacija u Dugom Ratu

Kraj godine vrijeme je kada jedinice lokalne uprave uprave predlažu i usvajaju proračune za iduće ljeto. Proračune predlažu i usvajaju i županije, a i pred Saborom se prošlog tjedna našao i prijedlog proračuna Vlade RH na koji je oporba predložila sijaset amandmana.
Jedan od njih je i amandman za rezervaciju 15 milijuna kuna za prvu ratu sanacije šljake na prostoru bivše tvornice "Dalmacija" Dugi Rat.
Obrazloženje kojim je Vlada u proračunu RH za 2022. odbila rezervirati 15 milijuna Kuna za prvu ratu sanacije šljake na prostoru bivše Tvornice Dalmacija Dugi Rat je skandalozan, piše Marijana Puljak, naša zastupnica u Saboru.
- Državni tajnik kaže kako je odobren program sanacije i nije potrebno rezervirati sredstva u proračunu Ministarstva. Potpuno je nesvjestan situacije da je po tom programu investitor trebao sanirati prostor do kraja 2019. godine, a nakon toga je po Zakonu o zaštiti okoliša to postala obaveza države, odnosno Ministarstva. Do danas nisu ništa napravili. Prije koji dan sam u hodniku Sabora pokušala upozoriti Ministra na cijelu situaciju i pitala ga hoće li Ministarstvo krenuti u sanaciju. Očito neće. Ko šiša Zakon. Nadam se samo da nisu po četvrti put dali šansu zagađivaču, da on sam sanira, na štetu zdravlja svih građana! - komentira situaciju Marijana Puljak na svom facebook profilu.
Pregled kronologije nesaniranja:
  2009. - prvi pokušaj saniranja prostora
  2011. - nalog ministarstva da investitor sanira prostor u roku od 60 dana
  2012. - prodaja zemljišta i nova šansa za sanaciju
  2015. - izrađen sanacijski program, po kojem ništa nije napravljeno.
Oporba će tražiti u srijedu glasanje o ovom amandmanu, ali bojim se da već znamo unaprijed kako će to glasanje završiti.

ODBIJEN AMANDMAN O SANIRANJU ŠLJAKE U TVORNICI DUGI RAT?

Izvor: FB Marijana Puljak

Marijana Puljak

A tko Vas zastupa u Saboru?

Povezani članci

Who's Online

We have 119 guests and no members online