S kim si, takav si

Premijer Andrej Plenković razriješio je dužnosti ministra zdravstva Milana Kujundžića. Vjerojatno najgori od svih Plenkovićevih ministara, koji je četiri godine u vladi proveo kao "grobar" hrvatskog javnog zdravstva, unatoč osvjedočenoj nesposobnosti da uvede reda u svoj resor i smanji nekontrolirano "curenje" novca s ministarskog mjesta odlazi - zbog nekretninskih afera, nepotpune imovinske kartice i sumnji u porijeklo imovine.
Od ekipe koja se nalazi na fotografiji Plenkovićeve vlade nastale 2016. nakon izglasavanja povjerenja u saboru ostalo je svega osam ministara od njih 21! Trebalo bi nekoliko paragrafa da bi smo samo naveli kada i kako su Plenkovićevi ministri "ispadali" iz njegove vlade i s kojim sumnjama i krimenima, osim MOST-ovih ministara koje je Plenković izbacio iz vlade, no objavimo radije samo kraći popis "preživjelih". Na "The  Hatefull Eight" listi Plenkovićevih ministara ostali su samo Gari Cappelli (turizam), Oleg Butković (infrastruktura), Tomo Medved (branitelji), Nina Obuljen Koržinek (kultura), Zdravko Marić (financije), Tomislav Ćorić (okoliš) i Damir Krstičević (obrana).
Nije čudo da je Hrvatska početkom 2020. još na dnu u borbi protiv korupcije. Štoviše, Hrvatska je među pet najkorumpiranijih država u Europskoj uniji. S kim si, takav si. Običan svijet to odavno shvaća. a HDZ i Plenković teško, nikako. Jer uvijek je netko drugi kriv. A naš je problem što hrvatski ministri i političari još uvijek mogu pasti i niže...  i ostali u "sedlu".
Ali zašto misliti i pisati o ovome i o ostalim teškim aferama naših ministara, političara, stranačkih, agencijskih, gradskih i županijskih uhljeba,.. u trenutku kada Hrvatska predsjedava Europskom Unijom?

MB, ilustracija: Index.hr

Povezani članci

Who's Online

We have 296 guests and no members online