Pametno: Osuđujemo zaustavljanje cjelovite kurikularne reforme

Voditelj stručne radne skupine za provedbu cjelovite kurikularne reforme Boris Jokić i njegov stručni tim u srijedu su dali neopozive ostavke obrazloživši taj čin političkim pritiscima, uz poruku kako je njihova odluka konačna i kako razgovora o njoj nema.
Stranka Pametno se najoštrije protivi zaustavljanju Cjelovite kurikularne reforme od strane vladajuće koalicije te traži neodgodivu i neopozivu ostavku ministra Predraga Šustara, cijele Vlade, ali i saborskih zastupnika, posebice gospođe Rusak, koji su doveli do ostavke Ekspertne radne skupine. Otkako su na vlasti, svi oni uništavaju nam sadašnjost, a ne smijemo dopustiti da nam unište i budućnost! Glavni prioriteti svakog modernog društva su obrazovanje, obrazovanje i obrazovanje. Zato je ovo što se događa Hrvatskoj jedna od najvećih katastrofa od uspostavljanja samostalne države. Perfidno je zaustavljena Cjelovita kurikularna reforma, najvažnija od svih reformi koje su ikad planirane i započete u Hrvatskoj – naglasio je Ivica Puljak, tajnik stranke Pametno te dodao - Jedno su govorili u javnosti, a drugo radili u pozadini. Zato pozivamo sve građane na otpor ovoj politici, koja cijelo naše društvo vodi direktno u srednji vijek. Oni žele zaustaviti našu djecu u gradnji budućnosti s naprednim zemljama svijeta i mi im to ne smijemo dopustiti. Upravo je vladajuća koalicija, u kojoj su najodgovorniji HDZ i MOST, zaustavila hrvatsku budućnost. To je najgore što se može dogoditi jednoj zemlji, a oni su je proveli u djelo..

PAMETNO:

Osuđujemo zaustavljanje cjelovite kurikularne reforme

Izvor: Pametno.org

Svoj naum da će zaustaviti kurikularnu reformu, koji su objavili u programu Vlade, proveli su na najlicemjerniji i najpodliji način.

Uplašeni reakcijom javnosti, zaustavljanje reforme su tada zatajili dok su i dalje nastavili raditi na svojem podlom naumu. Pa su prvo odgodili eksperimentalnu provedbu reforme, zatim su iz europskih fondova "zaboravili" povući već predviđena sredstva za edukaciju nastavnika, da bi na kraju, direktnim političkim utjecajem i pokušajem nametanjem hrastovskog svjetonazora u Jokićev stručni tim, doveli do ostavke ljudi koji su reformu provodili i na njoj danonoćno radili, čime su doveli i do potpunog zaustavljanja reforme.

A sve je moglo biti drugačije. Trebali su samo dati čvrstu i nedvosmislenu podršku Borisu Jokiću i njegovom timu, kao i nastavnicima i njihovom rastućem entuzijazmu, kojega su pokazali u dosadašnjem radu na reformi.

Upravo su nastavnici i njihov entuzijazam najvažniji dio obrazovanja. Bez toga niti jedna reforma neće uspjeti.

Krajnji je trenutak, stoga, da ova nesposobna Vlada odstupi i raspiše izbore.

Takvo što, prema zadnjim anketama, pokazuje i zahtijeva i većina građana ove zemlje. Izgubili su obraz i legitimitet te očekujemo da odu s vlasti.

Povezani članci

Who's Online

We have 266 guests and no members online