Preokrenimo Hrvatsku: Može li 'najbolji izborni program' biti još bolji? Može!

'Hrvatska je krenula u smjeru potpuno suprotnim od razvijenih zemalja svijeta. Hrvatska je danas slobodna zemlja u kojoj sve stvari izgledaju naopako. Ono što mi želimo je to preokrenuti, zaista zaokrenuti Hrvatsku. Uvesti sve vrijednosti modernog, otvorenog, tolerantnog i građanskog društva na kojem počivaju sve razvijene zemlje svijeta. Te vrijednosti želimo promovirati - sekularno društvo, prava žena, Crkvu odvojenu od politike,..', rekla je predsjednica stranke Pametno Marijana Puljak predstavljajući danas dorađeni izborni program s kojim izlaze na izbore u svim izbornim jedinicama..

Stranka Pametno predstavila izborni program: Evo što nude biračima

Izvor: tportal.hr

PREUZMI IZBORNI PROGRAM STRANKE PAMETNO


Tajnik stranke Pametno, Ivica Puljak kazao je da su program podijelili u nekoliko poglavlja: obrazovanje i znanost, ekonomski dio i gospodarstvo, pravosuđe i demografija. Prioriteti programa su obrazovanje i gospodarstvo, a kao jedan od prioriteta naveo je reformu lokalne samouprave - podijeliti Hrvatsku u pet regija i drastično smanjiti broj gradova i općina, ali i karijernih političara za tri puta.

S financijske strane ponajprije traže fiskalnu odgovornost i smanjivanje proračunskih rashoda. 'Porezni sustav se stalno mijenjao, a on mora biti stabilan. Planiramo smanjiti porez na dohodak, poduzetnici smanjiti porez na dobit s 20 na 15 posto. Smatramo i da porezna uprava, koja je dosad bila država u državi, mora postati prijateljski servis države', rekla je potpredsjednica stranke Maja Vehovec.

Napomenula je i da je potrebno napraviti strateški plan za državne tvrtke i transparentno ga pokazati. Te tvrtke bi podijelili u tri skupine: one koje moraju ostati u stopostotnom državnom vlasništvu, one koje se trebaju djelomično privatizirati i one koje bez problema mogu izaći na tržište.

Skupština stranke Pametno

Stranka Pametno izaći će u svim izbornim jedinicama zajedno sa strankom Za Grad, također proizašlom iz građanskog aktivizma, te se nadaju klubu zastupnika u Saboru. Za eventualno postizborno koaliranje rekli su da HDZ i Most ne dolaze za obzir, ali i da im ni Narodna koalicija baš 'ne paše'.

'Na temelju vrijednosti koje zastupamo mislimo da HDZ i Most ne dolaze u obzir jer su pokazali u posljednjih šest mjeseci da njihova vizija nije moderna. Ova druga koalicija u posljednje vrijeme surađuje s opcijama koje isto postavljaju pitanja o temeljnim vrijednostima. Imali su slične modele, političke trgovine, sve ono protiv čega smo. Ako pokažu da imaju ljude koji su vjerodostojni, koji nisu u zadnjih 25 godina sudjelovali u političkim trgovinama i zalažu se za iste vrijednosti, možda možemo razgovarati', rekla je Puljak.

Povezani članci

Who's Online

We have 355 guests and no members online