Obilježavanje 22. obljetnice utemeljenja 3. Omiške bojne 114.br.HV

Omiška bojnaU petak, 28. lipnja 2013. u 07.30 sati u crkvi Sv. Mihovila u Omišu služit će se sveta misa zadušnica za poginule omiške vitezove. U 9.00 sati uz Središnji križ na Gradskom groblju Vrisovci gradonačelnik Ivan Kovačić i njegovi zamjenici, članovi Gradskog vijeća Grada Omiša na čelu s predsjednikom Zvonkom Močićem, predsjednica Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Omiš gospođa Gordana Krstić, predsjednik HVIDR-e Omiš Ranko Pandža te predstavnici ostalih udruga položit će vijence i zapaliti svijeće palima za domovinu ...

PRIJATELJI KAKO STE NAM DANAS

Obilježavanje 22. obljetnice utemeljenja 3. Omiške bojne 114.br.HV

U 9.30 sati kod Spomenika poginulim braniteljima Domovinskog rata s područja Grada
Omiša i općina Dugi Rat, Šestanovac i Zadvarje odat će dužnu počast poginulim hrvatskim braniteljima.

U 10.00 sati u Narodnoj knjižnici Omiš Ante Nazor, autor teksta Marijo Reljanović i komodor Ivica Tolić predstavit će rad na monografiji 3. Omiške bojne 114. br. HV.

Tijekom pet godina rata kroz 3. omišku bojnu prošlo je preko 1600 pripadnika, 24 su ugradila svoje živote u temelje domovine, a njih preko 200 su invalidi. U poslijeratnom vremenu iznenadnom i tragičnom smrću 49 ih je prerano napustilo ovaj svijet.

Sudjelujući u svim operacijama Hrvatske vojske treba napomenuti da je ova postrojba, iako slabo naoružana i opremljena, uz stalnu pomoć općinskih vlasti, poduzeća i drugih organizacija, a ponajviše uz brigu samog naroda prva krenula u pomoć opkoljenom Dubrovniku sa čijeg se prostora i posljednja vratila.

Obljetnica Omiške bojne

Obljetnica Omiške bojne

Obljetnica Omiške bojne

Povezani članci

Who's Online

We have 227 guests and no members online