Ocrnio omiške čelnike jer mu nisu doveli vodu

Omiš noćuNakon što je Petar Pocrnja, predsjednik Udruge branitelja Domovinskog rata iz Novih Sela optužio omiškoga gradonačelnika Ivana Škaričića i Ivicu Franića, nekadašnjeg načelnika omiške policije, da su lažirali svoj ratni put, oglasili su se i članovi omiške HVIDR-e koju Pocrnja navodi kao izvor optužbe. No oni se ograđuju od svega, a protiv Pocrnje u petak su čak podnijeli i kaznenu prijavu zbog širenja laži ...RATNI PUTEVI

Ocrnio omiške čelnike jer mu nisu doveli vodu

Omiška HVIDR-a podnijela kaznenu prijavu protiv šefa braniteljske udruge Nova Sela Petra Pocrnje.

Piše: Merien Ilić / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

HVIDR-a Omiš - Nemam ništa s tim niti sam razgovarao s Pocrnjom o tome. Da imam saznanja da je netko lažirao kako je bio hrvatski vojnik, i sam bih ga prijavio. Krivo mi je što se moje ime zloupotrebljava, kazao nam je Ante Banović iz omiške Hvidre, koji je navodno kazao Pocrnji da se Škaričića i Franića nitko ne sjeća kao branitelje.

Uz Banovićev demanti stala je i cijela omiška Hvidra koja broji 265 članova, vrlo ljutih na Pocrnju što ih uvlači u skandal i blati njihovo ime.

- Osobno znam da su Škaričić i Franić branitelji. Optužba da se krivo predstavljaju je smijurija. Taj Pocrnja i njegova udruga nemaju nikakvu težinu među omiškim braniteljskim udrugama jer je registrirao udrugu u Novim Selima, a mi uopće ne znamo tko su članovi. Našeg člana Banovića je uvukao u priču posve nepotrebno, kao i cijelu našu udrugu koja je svijetla točka među omiškim braniteljima. Zbog toga što nas lažno predstavlja podnijeli smo kaznenu prijavu protiv njega, pa nek se pravda,  rekao je Ranko Pandža, predsjednik omiške Hvidre, dodajući da je Pocrnjina moralnost upitna.

čelnici Omiške HVIDR-e
  Vodstvo Omiške HVIDR-e / foto: Cropix

Kakvo ratovanje!?

Pocrnja je više puta podnosio prijave protiv nekih ljudi, uglavnom članova HDZ-a, a i sam Škaričić je HDZ-ov saborski zastupnik. Navodno iza svega stoji izgradnja vodovodne mreže do Pocrnjine kuće u Novim Selima, te uskraćivanje sredstava njegovoj udruzi branitelja od strane Grada Omiša.

Sam Petar Pocrnja kazao nam je kako godinama muku muči s opskrbom vode u Novim Selima jer on, kao i oko 80 stanovnika, crpe vodu tek iz gustirni.


Grad Omiš nije briga za nas

OmišLjutit je, kaže, i što ove godine njegova udruga nije dobila nikakvu potporu, a planirali su pomoći nekim svojim članovima, kao što su se namjeravali baviti poljoprivredom kroz braniteljsku zadrugu, za što im je trebao vodovodni priključak.

- Razmišljali smo i o tome da zatvorimo cestu u Novim Selima u znak prosvjeda. Grad Omiš nije briga za nas, čak i jednokratne pomoći dijele po podobnoj liniji, a ja svoju udrugu financiram od vlastite mirovine. No, sve to nema veze s nekom osvetom. Činjenica je da postoje sumnje kako Škaričić i Franić nisu bili u brigadama, pa nek policija to istraži. Uostalom, u vrijeme kad su navodno bili u 114. brigadi, Franić je bio gradonačelnik Omiša, a Škaričić je predavao u školi. Kako su onda ratovali?!, kaže Pocrnja.


Facebook

Petar Pocrnja je na Facebook stranicama Udruge branitelja Omiš iznio svoju prijavu MUP-u pozivajući potencijalne svjedoke spornih ratnih puteva da se oglase u obranu navedenih u prijavi.

Omiš noću


Škaričić: Neka se sve istraži

Nemam što dodati osim da sam bio u 114. i 156. brigadi, što je i zavedeno u registru branitelja. Ne znam kome se sveti taj Pocrnja, a koliko sam čuo, on je prilično ekscesna osoba. Ako me optužio, neka se istraži slučaj. Ja znam gdje sam bio i što sam radio, kazao nam je gradonačelnik Škaričić

Povezani članci

Who's Online

We have 151 guests and no members online