Landmark: Nastavljamo projekt u Dugom Ratu i razvijamo turistički kompleks na Hvaru

Tvrtka Landmark Property Management SA ("LPM") potvrdila je svoju čvrstu namjeru za sanaciju terena u Dugom Ratu i jasnu određenost u razvoju turističkih kompleksa u Dugom Ratu i na otoku Hvaru, kroz završnu fazu kupnje zemlje i kompletiranja dozvola za puni razvoj projekata ...

LANDMARK SE NAPOKON JAVIO

Izvor: HRT

"Fair i transparentno poslovno okruženje te Vladina administracija bit će važne za privući predloženi Landmarkov novi investicijski program u Hrvatskoj u vrijednosti od preko 350 milijuna eura", kaže Henry Gwyn Jones, izvršni direktor Landmarka.

Landmark: Nastavljamo projekt u Dugom Ratu

LPM nakon nedavnih napisa u hrvatskim medijima napominje da su vodeća nekretninska tvrtka u Luksemburgu, specijalizirana za investicije u nekretnine i razvoj na području jugoistočne Europe. LPM je većinski u vlasništvu fondova kojima upravlja Altima Partners, kompanija iz Londona pod čijim managementom je oko milijardu dolara vrijednosti.

LPM je uložio 80,7 milijuna eura u imovinu u Hrvatskoj, uključujući projekte u Istri, Dugom Ratu i na otoku Hvaru. Tvrtka je investirala i 11 milijuna eura u skupu i tehnički zahtjevnu sanaciju zemljišta nekadašnje tvornice u Dugom Ratu.

sanacija zemljišta u Dugom Ratu

Henry Gwyn Jones, izvršni direktor LPM-a, danas je izjavio: "LPM je godinama veliki ulagač na hrvatskom tržištu.Kroz Altimu i Gort, Landmark Property Management ima sreću što ga podupiru neke od vodećih svjetskih financijskih institucija, jednako kao i posebne nekretninske ekspertize da bi se izvršili vrlo veliki projekti ovakve vrste.

Izvršni direktor Landmark Property Managementa je dodao: “Mi smo ovdje u Hrvatskoj na duge staze i ostajemo potpuno posvećeni dugom i teškom procesu dovođenja ovih projekata do punog razvoja. Zasigurno imamo financijske sposobnosti i ekspertize za dovesti spomenute projekte do uspjeha za dobrobit lokalne zajednice u Splitsko-dalmatinskoj županiji te Hrvatske u cjelini. Očito, fair i transparentno poslovno okruženje te Vladina administracija bit će važne za privući predloženi Landmarkov novi investicijski program u Hrvatskoj u vrijednosti od preko 350 milijuna eura''.

dugi rat

Kao dio svoje dugoročne poslovne namjere u Hrvatskoj, LPM obnavlja i ojačava svoj lokalni tim u Splitu gdje će početkom 2013. otvoriti svoj ured. Početkom mjeseca pojačana je sigurnost na prostoru imovine u Dugom Ratu angažmanom respektabilne zaštitarske tvrtke Protector Rakela.

Projekti u Dugom Ratu i na Hvaru oduzeli su Landmarku već više godina za fazu kupnje i planiranja, te je LPM odlučio ciljati više resursa i dovršiti posao.

LPM ima odgovorni odnos prema okolišu. Prije blizu tri godine LPM se prihvatio projekta sanacije terena narušenog prostora bivše tvornice u Dugom Ratu.

mathew hurley

Ovaj komplicirani i kapitalom zahtjevan projekt uključuje iskapanje i reprocesuiranje blizu milijun tona šljake metalurškog otpada i drugih ostataka nagomilanih tijekom godina na tom prostoru. Iskopano područje morat će biti nadopunjeno i poravnato s čistim materijalom koji će biti dovezen na taj prostor.

Metali koji imaju vrijednost prikupit će se i prodati. Međutim, tom prodajom jedva se pokrivaju dosadašnji operativni troškovi, a ne dopuštaju povrat kapitalne cijene projekta.

Na žalost, početkom 2011. nakon manje od godine dana aktivnosti, projekt sanacije je prekinut i LPM još radi s agencijom AUDIO na ponovnom pokretanju projekta Dugi Rat.

radnici colliga

Henry Gwyn Jones o tome kaže: “LPM je oduvijek ekološka pitanja uzimao ozbiljno. Nastavit ćemo raditi s vlastima na ponovnom početku projekta što je prije moguće. To će promijeniti ovo područje I donijet će zaposlenje te promijeniti ružan industrijski okoliš u čisti prostor spreman za razvoj. Tretman Landmarkovih interesa u Dugom Ratu bit će i test, jer smo mi postojeći investitor s desecima milijuna eura već investiranih u Hrvatskoj. Investitori koji smatraju Hrvatsku kao mjesto za ulaganje, svakako će pratiti stvari koje se nama događaju. Pozdravljamo napore aktualne Vladine administracije u cilju popravljanja transparentnosti i efikasnosti na svim razinama”.

Landmark: Nastavljamo projekt u Dugom Ratu
 


O FIRMI LANDMARK PROPERTY MANAGEMENT S.A.

Landmark Property Management SA ("LPM") je nekretninska tvrtka 71,4 posto u vlasništvu fondova Altima Partners LLP.

Altima je registrirana u Londonu kao kao tvrtka za institucijski management fondova. Autorizirana je i regulirana od strane financijskih službi Velika Britaniji, a upravlja sredstvima od oko milijardu dolara za neke od najvećih svjetskih mirovinskih fondova, institucija i fondacija.

Ostatak od 28,6 posto Landmark Property Managementa je u vlasništvu tvrtke Gort Holdings Limited koja je uspješna nekretninska tvrtka u potpunom vlasništvu obitelji Gwyn Jones. Riječ je o britanskoj obitelji nastanjenog u Republici Irskoj.

Landmark trenutno ima bilancu od 100 milijuna eura i nema dugova.

LPM i njegovi vlasnici imaju znatne resurse i stručnost na raspolaganju za ulaganje u daljnje projekte, ako bi planovi i drugi investicijski uvjeti pokazali potrebu za time.

Landmark je od početka investirao 80,7 milijuna eura u imovinu u Hrvatskoj, što uključuje ulaganja u Istri, te dva razvojna projekta u Dugom Ratu i na otoku Hvaru. LPM je također investirao 11 milijuna u skupi i tehnički zahtjevan posao sanacije terena u Dugom Ratu.

LPM godinama gradi i održava svoje investicije u Hrvatskoj te podrazumijevajući fair tretman od strane hrvatskih vlasti u planiranju i drugim stvarima, namjerava svoje projekte u Dugom Ratu i na Hvaru razviti do punog potencijala.

prosvjed pred Vladom

Povezani članci

Who's Online

We have 142 guests and no members online