Starograđani tvrde: Pogoduje se tvrtki 'Landmark' iz Londona

uvala KljučnaMještani Starog Grada na otorku Hvaru ne mire se s izmjenama prostornog plana, posebice onih koje se odnose na građevinska područja ugostiteljsko-turističke namjene izvan naselja. Županijski Zavod za prostorno planiranje u svojem je prvom prijedlogu ukinuo dvije turističke zone u Borovi, kao i onu na području Basine − Mudrog Dolca, koje su hrvatski investitori na potpuno regularan način kupili (po realnim cijenama!) i postali vlasnici neizgrađenih građevinskih zemljišta. Suprotno tome, "Landmark Investments & Management", Dugoraćanima dobro poznata tvrtka iz Londona ...


DUGI RAT NA HVARU

Piše: Mirko Crnčević / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

Suprotno tome, "Landmark Investments & Management", Dugoraćanima dobro poznata tvrtka iz Londona je surađujući s tvrtkom “Poseidon Croatia”, na području Dugi Rat/Ključna na Hvaru 2006. godine od građana otkupio 70 do 80 hektara zemljišta po cijeni do 22 eura po četvornome metru s namjerom izgradnje etnoturističkog naselja.

Mnogi su poslije tu kupnju zemlje po niskim cijenama, a potom zahtjeve za njezinu prenamjenu u građevinsko područje, pri čemu bi joj vrijednost porasla i do deset puta, tumačili kao zadnji pokušaj pljačke hrvatskih resursa.

Ili, bolje rečeno, jeftino razbaštinjenje hvarskih težaka, te izravno nanošenje štete državi i jedinici lokalne samouprave, u ovom slučaju Gradu Starom Gradu.

Povezani članci

Who's Online

We have 231 guests and one member online

  • admin