Dani hrvatskog turizma

Najznačajnije domaće turističko događanje Dani hrvatskog turizma (DHT) održava se u Rovinju, 9. i 10. studenog. Riječ je o tradicionalnom susretu turističkih djelatnika te svih dionika u turističkom sustavu Republike Hrvatske koji će kroz niz panela, razgovora i dodjela nagrada otkriti tko je najzaslužniji za još jednu uspješnu turističku godinu u kojoj zasad, prema sustavu eVisitor, brojimo 20 milijuna dolazaka (+9%) i preko 106 milijuna noćenja (+3%) turista.
Raznovrstan program započeo je panel raspravom pod nazivom 'Doba održivosti u hrvatskom turizmu' koju je u razgovoru 1 na 1 otvorila ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, dok su svoja iskustva o upravljanju destinacijama podijeliti gradonačelnici Dubrovnika, Mato Franković, Rovinja, Marko Paliaga i Pule, Filip Zoričić.
Na panelu u organizaciji Hrvatske turističke zajednice 'Putovanje u održivost – iskustva destinacija', direktorice Predstavništva HTZ-a u Italiji i Francuskoj, Viviana Vukelić i Danijela Mihalić Đurica te direktorica Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije Ivana Vladović i direktor Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula otkrile su kako sačuvati bogatu povijesno-kulturnu baštinu, zaštititi resursnu osnovu, oduprijeti se masovnom turizmu i prilagoditi klimatskim promjenama...

Izvor: DHT, Dalmatinski portal

- Iznimno sam ponosna što smo kroz tri godine mojeg mandata pripremili strateški i zakonski okvir te osigurali financijske preduvjete za usmjeravanje hrvatskog turizma k održivosti, bez koje nema daljnjeg napretka i konkurentnosti. Posebno me veseli što ćemo uz sve dionike domaćeg turističkog sektora, koji su nam kontinuirano davali podršku na ovom zahtjevnom putu, ugostiti izvršnu direktoricu Svjetske turističke organizacije (UNWTO), Nataliju Bayona, predsjednika za turizam ADAC-a Karlheinza Jungbecka, kao i jednog od najpoznatijih svjetskih futurologa, Iana Yeomana, koji će iz svoje perspektive govoriti o budućem razvoju turizma u Europi i svijetu. U petak je predviđeno održavanje sastanka predsjednika i članova Vlade s turističkim sektorom na kojem ćemo razgovarati o ključnim izazovima i postignućima kao i pripremama za sljedeću turističku godinu. Dane hrvatskog turizma ćemo već tradicionalno zaključiti nagradama i priznanjima za vrijedne ljude koji rade u turizmu, koji hrvatski turizam čine uspješnim svih ovih godina i bez kojih nema daljnjeg razvoja i nastavka pozicioniranja Hrvatske kao jedne od najuspješnijih destinacija - izjavila je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Više informacija o programu i sudionicima dostupno je na stranici Dana hrvatskog turizma.

Povezani članci

Who's Online

We have 83 guests and no members online