Iz Regije..

Boškovo mlado crno vino treće na smotri mladih poljičkih vina

U čast sv. Martina, na prostoru Poljica, točnije u Gornjoj Podstrani, održana je šesta Smotra mladih poljičkih vina, na kojem je prijavljeno 49 natjecatelja, a prva tri mjesta, u odabiru bijelog vina izborili su; Zdravko Madir iz Sitna Donjeg, drugi je Ivan Duraković iz Tugara a prvo mjesto je osvojio Mario Tomić, iz Podstrane. Ocjenjivački sud u sastavu sedam enologa sa Instituta za Jadransku kulturu, na čelu sa dr. Goranom Zdunićem, za odabir najboljih crnih vina, treće mjesto je dodijelio Bošku Nazoru iz Sumpetra, treneru svih trenera, drugi je Željko Karaman iz Podstrane i prvi Luka Marić Banje, također iz Podstrane ...

PODSTRANA

Fešta mladog vina

Piše: Davor Grgat

Petar Rodić, veliki poljički knez i Željko Karaman, predsjednik Ogranka Društva Poljičana „Sv. Jure“ – Podstrana govoreći o smotri u Podstani rekli su i sljedeće:

- "Pored Smotre poljičkog maslinovog ulja, to je jedna od najboljih i najkorisnijih manifestacija, koja se može održati na prostoru Poljica. Sada se još može intervenirati, odnosno popraviti kvaliteta vina ako nešto nije u redu, jer ono je još u fazi vrenja i dozriijevanja , pa se još može intervenirati . Znači svi ovi koji su dali svoja vina na ocjenjivanje imaju mogučnost da se jave na Institut i da reklamiraju svoja vin a, ili će predstavnici Instituta ponovno doči u Podstranu i ponovno sačiniti uzorak vina, a sver u cilju kako bi kvaliteta dogodine bila što bolja. Poznato je da na prostoru Poljica ima vrlo kvalitetnog grožđa, i šteta bi bilo da imamo loša vina. To je poruka Poljičaanima, bolje rečeno svim našim proizvođačima vina da proizvode što kvalitetnija vina. Sve to nam ide u prilog, što nam Institut za Jadranske kulture, na čelu sa dr Goranom Zduničem stoji na raspolaganju...".

Smotra mladih poljičkih vina u Podstrani

Kroz program fešte za zabavu i štimung se pobrinula muška klapa „Praska“ iz Podstrane.

Nakon uručivanja priznanja ovogodišnjnim natjecateljima, svi prisutni su imali priliku i kušati sva pojedinačna vina, dakako uz soparnik, sir, pršut i pečeno, što je popraćeno pjesmom i zadovoljstvom.

Povezani članci

Who's Online

We have 115 guests and no members online