U rebalansu proračuna RH odbijena sanacija šljake na prostoru bivše tvornice

Naša saborska zastupnica Marijana Puljak, izvjestila je preko svojih Facebook stranica da je opet odbijena sanacija šljake na prostoru bivše tvornice "Dalmacija" u Dugom Ratu.
- "Ponovo mi je odbijen amandman, ovaj put na rebalans državnog proračuna, kojim bi se osiguralo 15 mil. kn za početak sanacije opasne šljake na području bivše tvornice "Dalmacija" Dugi Rat. Dragi sugrađani, dišite i dalje opasne čestice, državu nije briga.
Iako je bivši ministar gospodarstva, sada jedan od viceguvernera HNB-a, u svom odgovoru na moje zastupničko pitanje potvrdio da će Ministarstvo preuzeti sanaciju, ne zna se kad će to biti. Državni tajnik je rekao - u nekom budućem razdoblju. Od sada pa do vječnosti.
Na predstavljanju novog ministra Filipovića upoznala sam ga s problemom. Čekala sam, možda će u rebalansu proračuna RH staviti stavku za tu sanaciju ili će prihvatiti amandman, ali ne. Ministarstvo nastavlja kršiti Zakon o zaštiti okoliša, jer su po Zakonu to trebali napraviti kad operater to nije napravio u zadanom roku, do kraja 2019." - napisala je Marijana Puljak.
Dragi sugrađani, dišite, a što s zrakom zapravo udišete, našu državu nije briga.

Izvor: FB Marijana Puljak

Povezani članci

Who's Online

We have 116 guests and no members online