Iz Regije..

Omiš zajedno: Pokazna vježba zaštite i spašavanja

Omiš zajednoU subotu, 05. svibnja 2012. godine s početkom u 11:00 sati ispred Srednje škole „Jure Kaštelan“ u Omišu održati će se Pokazna vježba zaštite i spašavanja OMIŠ ZAJEDNO. Pokazna vježba zaštite i spašavanja se izvodi na inicijativu Gradskog društva Crvenog križa Omiš uz podršku svih relevantnih operativnih snaga zaštite i spašavanja s područja Grada Omiša i Županije SD. Vježba će prezentirati materijalno - tehnička sredstva i opremu, djelovanje sustava zaštite i spašavanja te mogućnosti redovnih snaga sustava zaštite i spašavanja na pružanju pomoći, spašavanju ugroženog stanovništva te gašenja požara. U vježbi će sudjelovati 80 djelatnika i volontera navedenih službi, kao i učenici završnih razreda Srednje škole "Jure Kaštelan" Omiš ...

OMIŠ ZAJEDNO

Pokazna vježba zaštite i spašavanja 'Omiš zajedno'

Izvor: Organizacijski odbor Pokazne vježbe 'Omiš zajedno'

Pokazna vježba zaštite i spašavanja Omiš zajedno će se odvijati po zamišljenom scenariju prema kojem će za vrijeme  nastave u zgradi Srednje škole „Jure Kaštelan“ Omiš, uslijed eksplozije plinske boce, izbiti požar te će se urušiti zid. Ravnateljica škole će pozvati ŽC 112 koji će u skladu s težinom nastale nesreće, obavijestiti sve službe spašavanja kako bi koordinirano i zajednički pristupile žurnom rješavanju problema.

Pokaznu vježbu zaštite i spašavanja su pripremili:

- Gradsko društvo Crvenog križa Omiš 
- DVD Omiš
- PP Omiš
- Zavod za hitnu medicinu SDŽ - Ispostava Omiš
- HGSS – Stanica Split, Obavještajna točka Omiš
- Državna uprava za zaštitu i spašavanje: PUZS Split, ŽC 112, ODJEL DIP-DIP SPLIT, ODJEL ZIS - ISPCZ RH Zona Split.

Po završetku vježbe, upriličit će se svečano postrojavanje sudionika svih službi.

Pozivamo sve građane grada Omiša i njegove okolice da nam se pridruže u subotu te svojim dolaskom podrže ovu manifestaciju.

Povezani članci

Who's Online

We have 385 guests and no members online