Pozlatile se sanacije opasnog i neopasnog otpada

sanacija opasnog otpadaFond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, u sprezi s resornim ministarstvom (zaštite okoliša), obilato je koristio senzibiliziranost hrvatske javnosti spram probuđene predeuropske ekos(a)vijesti da bi u brojne sanacije opasnog i neopasnog otpada upumpavao golem novac. Rezultat tih precijenjenih zahvata nije ni približno proporcionalan cijeni. Stoga naknadno nepovjerenje javnosti prema fondovskim sanacijama, potaknuta aferom "Fimi-Media" i uhićenjem Vinka Mladinea, direktora Fonda, i nije bez vraga. Doista, kad čovjek vidi kako su se provodile sanacije, od "Salonita" do Obrovca, preko šibenskog TEF-a i dugoratske "Dalmacije", s razlogom se pita gdje su zapravo otišli milijuni iz Fonda ...


TKO UMIJE, NJEMU DVIJE

Mladineo dva puta platio istu zemlju

Piše: Davorka Blažević / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


Dosad je Fond za sanaciju Tvornice glinice u Obrovcu, koja je paradigma socrealističke promašene megalomanije, potrošio više od 135 milijuna kuna.

Da paradoks bude veći, pokazalo se, uz ostalo, i da je Mladineo dvaput plaćao za isti posao. Jedanput izvođaču radova, zadarskim “Sirovinama”, drugi put posedarskom “Otomiš-projektu”, podizvođaču “Sirovina”! Kako to?

 

sanacija otpada

Jednostavno! Fond je osigurao novac i za sanaciju u Obrovcu i za sanaciju odlagališta u Posedarju. Zemlja se iskapa u Posedarju i za to se dobije državni novac.

Te se zemlje rješava tako da se odmah vozi u Obrovac, gdje se zatrpavaju bazeni, za što se opet dobije državni novac ...

PROČITAJTE VIŠE...

Povezani članci

Who's Online

We have 216 guests and no members online