Nova vatrogasna oprema za zaštitu obale

vatrogasna opremaLjetne mjesece hrvatsko priobalje ne pamti svake godine samo po procjeni turističke sezone, nego i po procjeni područja koja su stradala u požarima. Na žalost, crnu statistiku teško možemo izbjeći, što zbog nesmotrenih pojedinaca, što zbog djelovanja same prirode u kojoj visoko i suho raslinje te visoke temperature predstavljaju i te kako opasan spoj. Ali tu su vatrogasci. Ekipe koje dežuraju dan i noć, riskiraju živote, a uvijek se nekako čini da ne dobiju dovoljno priznanja. Nerijetko im neopravdano prigovorimo, a trebalo bi se podsjetiti da su lani čak 90 posto požara uspjeli ugasiti unutar samo četiri sata! ...


VATRU GASI, BRATA SPASI


Piše: Igor Weidlich / Vjesnik
Izvor: Vjesnik


dvd dalmacija dugi ratNagrada je, međutim, stigla, i to u obliku onoga što si vatreni momci i cure najviše priželjkuju - nove opreme. Na Jadranu će tako ove godine dežurati dodatnih 70 vatrogasnih vozila, 12 kanadera i zračnih traktora te helikopteri.

Uz to, na priobalje se premješta i cjelokupna logistika, a posebno će se paziti na nacionalne parkove i parkove prirode.

Prirodne ljepote, zbog kojih i možemo računati na dobru turističku sezonu, trebaju svu pomoć da zadrže epitet - ljepote, a ovakvim odlukama tu su pomoć i dobile.

S druge strane, vatrogasci kažu da ljeti ne rade ništa posebno, isti posao i s istim motivima rade tijekom cijele godine. A uz novu opremu posao će raditi još kvalitetnije. Požarima na Jadranu crno se piše...

Povezani članci

Who's Online

We have 48 guests and no members online