Bosnom Orkan probeharao..

U ozračju Božićnih blagdana u susjednoj državi, u Mostaru je proteklog vikenda održan 6. Međunarodni božićni rukometni turnir pod geslom "Poklon roditeljima i gradu". Dugoraćanke su se rado odazvale pozivu sportskih prijatelja iz HŽRK "Zrinjski" Mostar koji je na ovom jakom međunarodnom turniru proslavio i 20. godina rada kluba koji je više puta bio prvak BiH. Dugoraćanke su krenule put Neuma i dalje s tri selekcije mladih igračica (U16, U14 i U12) i ostvarile odlične rezultate i uspjeh. Djevojčice (U12) bile su najbolje u svojoj konkurenciji, orkanašice U16 osvojile su drugo mjesto, a treće generacija mladih Orkanašice (U14) završila je turnir na petom mjestu. Sve u svemu odličan završetak sezone uz dva dana sportskog druženja! Čestitamo djevojčicama, trenerima kluba i upravi, a u nastavku članka prenosimo osvrt s stranica portala Hercegovina.info ...

BOSNOM ORKAN PROBEHARAO...

HŽRK Zrinjski: Održan božićni turnir u Mostaru

Izvor: Hercegovina.info

Ljepota rukometa koje su prezentirale djevojke u 23 utakmice i 250 igračica iz ekipa iz BiH, Hrvatske, Crne Gore činilu su jednu veličanstvenu sportsku sliku koja će se pamtiti u gradu na Neretvi.

Bosnom Orkan probeharao...

Sportašice su svojom igrom zasjenile sve loše konotacije rukometnih liga koje se igraju u BiH, te pokazale su da se neopterećeno u duhu sporta mogu pokazati i rezultati, kvaliteta i prijateljski odnos prema protivniku poštivajući one koji su borbenošću i ostalim elementima bili malo bolji, stiskom ruke čestitajući i odajuću priznanje sa samo jednom željom da su u miru i prijateljstvu provedeni trenuci zajedno na parketu a da tako ostane i u nadolazećim blagdanima.

Uspjeh je tim veći ako su svi sudionici otišli svojim domovima zadovoljni sa osvojenim medaljama sa poklonima koji su bili skromni ali od srca, velikog srca koje ima narod ovog podneblja. Svojim domovima naši prijatelji su ponjeli jaku poruku mira i prijateljstva, ali i medalje za osvojena mjesta kao najbolji u sve tri kategorije.

U kategoriji U12 prvo mjesto je pripelo ekipi Rk Orkan, drugo mjesto je pripalo Žrk Knežopoljka a treće Rk Trebjesa . Najbolji vratar je Monika Prskalo iz HŽRK Zrinjski, najbolji strijelac Jovana Ilić koja je ponijela i titulu najboljeg igrača.

Orkanašice na božićnom turniru HŽRK Zrinjski

U kategoriji U14 pobjednici su Žrk Ivanić, drugoporedani je Žrk Knežopoljka a trećeporedani je hrk Katarina. Najbolji vratar je Patricija Hren iz ekipe Rk Orkan, najbolji strijelac bila je Lana Jarak HRK Katarina, a najbolja igračica je Jelena Vrančić iz HŽRK Zrinjski.

U kategoriji U16 pobjeda je pripala domaćinu koji je bio najkvalitetnija ekipa pokazujući još jednom dominaciju u ovoj kategoriji u BiH a i regiji. Drugoporedani su Rk Orkan, trećeporedani je Žrk Ivanić. Najbolji vratar je Marta Gudelj iz Zrinjskog, najbolji strelac je Lucija Ercegović iz Rk Orkan, a igračica turnira je Nikolina Čutura iz HŽRK Zrinjski.

Orkanašice na božićnom turniru HŽRK Zrinjski

Dodjelom priznanja i poklona ekipama i sponzorima upućena je poruka svim sportašima i ljudima dobre volje da u miru i veselju provedu Božićnje i novogodišnje blagdane, a djevojčice su svojom igrom darivali roditelje i grad sa jednom željom da se ova priča nastavi i naredne godine. "Dobro nam došli na 7. Međunarodni rukometni turnir Mostar 2014"

Povezani članci

Who's Online

We have 196 guests and no members online