Vlado, mislite li spojiti most ponad Omiša sa zdravim razumom?

Splitska obilaznica Trogir - Split - Omiš, prioritet koji čeka već desetljećima na završetak i realizaciju, očito nije bila u središtu pažnje dosadašnjim vladama. Dosta nam je više priča u ustašama i komunistima kojima se truje ovaj narod. Pokrenimo, konačno, konkretne projekte! HSLS Split uputio otvoreno pismo Vladi: Je li brza cesta Split - Omiš na listi prioriteta ili nije? HSLS Split u otvorenom pismu Vladi upozorava na problem brze ceste Trogir - Omiš. Priopćenje naslovljeno s 'Mislite li spojiti most ponad Omiša sa zdravim razumom?', kojeg potpisuju Tonći Blažević i Zdeslav Benzon, predsjednik splitskog ogranka i gradski vijećnik HSLS-a, prenosimo u nastavku u cijelosti..

HSLS Split uputio otvoreno pismo Timovom timu, odnosno Vladi RH

Je li brza cesta Split - Omiš na listi prioriteta ili nije?

Izvor: HSLS Split, DalmacijaNews

obilaznicaSplitska obilaznica Trogir - Split - Omiš, prioritet koji čeka već desetljećima na završetak i realizaciju, očito nije bila u središtu pažnje dosadašnjim vladama.

HSLS Split više je puta u zadnjih par godina pokušavao kroz medije ukazati na problem nedovršavanja brze ceste Trogir-Omiš, najprometnije dionice u Hrvatskoj (50 tisuća vozila dnevno), ceste koja je trebala biti dovršena još u ljeto 2008. godine (tadašnja cijena 1,4 milijarde kuna), ceste za koju su sredstva  preusmjeravana političkim odlukama, da bi se konačno od poteza Split - Omiš i odustalo u planu za period 2013-2017. godine.

Ljeti su kolone automobila na ulazu u Split ili Omiš duge po 10-tak kilometara. Udaljenost koja se u normalnim uvjetima prijeđe automobilom za 15-ak minuta, ljeti traje po nekoliko sati. Od kraja lipnja pa sve do kraja rujna onemogućen je normalan život ljudima koji žive na tom pravcu - odlazak na posao, odlazak liječniku.

Izračun broja izgubljenih radnih sati i izgubljenih gostiju bolje da i ne radimo. Od Splita, tj. Strožanca, do Omiša ne postoji alternativni pravac koji bi za vrijeme gužvi pomogao ljudima doći do svog odredišta.

brza cesta split - omiš i čvor dugi rat

Svima su jasne moguće dugoročne posljedice na turizam koji je nažalost jedini preostali vitalni dio gospodarstva na širem splitskom području te direktno i indirektno životno važan izvor prihoda za mnoge.

Godinama se porađala 'zapadna' dionica, te se toplo nadamo da će do sljedećeg ljeta  napokon biti završen potez Split - Trogir.

Budući da nas je prethodna Vlada elegantno ignorirala  i odustala od 'istočnog' poteza ovog projekta, tj. dionice Split - Omiš od koje imamo most koji ne vodi nikamo, HSLS traži od nove hrvatske Vlade i ministra Butkovića jasno očitovanje - je li brza cesta Split - Omiš na listi Vaših prioriteta?

prosvjed u omišu zbog brze ceste

Dosta nam je da nas se tretira poput 'slijepog crijeva' kojeg se gospoda iz Banskih dvora sjete samo na kraju sezone kada se broji zarada od turističke sezone - a o ulaganjima ni slova!

Dosta nam je više priča u ustašama i komunistima kojima se truje ovaj narod. Pokrenimo, konačno, konkretne projekte!

HSLS ogranak Split poziva sve zastupnike u Hrvatskom saboru (svih stranačkih boja) koji dolaze iz Dalmacije na konsenzus; sjednite za isti stol i učinite jednom nešto zajedno za Dalmaciju, za Split - to je vaša dužnost i obaveza prema ljudima koji su Vas birali!

inicijativa za brzu cetu trogir - omiš

Naši dosadašnji zastupnici i ministri nisu pokazali shvaćanje potrebe rješavanje ovog 'čepa' splitskog bazena.

Logično bi bilo da 'Tim' formira tim zadužen za ovaj, po nama, glavni prioritet. Sada imamo ministre koji su se dokazali u privlačenju sredstava iz EU fondova pa da ih vidimo na djelu.


multimodalna platforma splitske aglomeracije SOLIN - STOBREČ - DUGI RAT - OMIŠ

Povezani članci

Who's Online

We have 241 guests and no members online