Tko je za to da brza cesta Trogir-Omiš bude na vrhu liste prioriteta za gradnju novih cesta u RH?


Svako ljeto, isti problem. Kolona automobila od Omiša do Dugog Rata... I tako već 40 godina! Snimljeno: Kolovoz 2012.

Jeste li ikada bili u koloni na potezu od Trogira do Omiša, jeste li ikada kasnili na posao, liječniku? Ako vam je dosta gužvi na najprometnijem cestovnom pravcu u državi, ako vam je dosta obećanja svih vlada RH do sada, pridružite se Facebook grupi "Brza cesta Trogir - Omiš". Stavljajte slike gužvi na cesti, pišite na adrese vlade, ministarstava, saborskih zastupnika s ovog područja, nedajmo im mira kao što riječani prije par godina nisu dali mira vlasti svojim akcijama i sagradili su im zaobilaznicu nauštrb splitske zaobilaznice. Krenimo i mi aktivno i jako naprijed! Kriza je, nema se novaca, ali ako ima novaca za neke druge infrastrukturne projekte (nova zagrebačka zaobilaznica) ima i za ovaj prioritetni. Potpišite peticiju Vladi, proslijedite je svojim kontaktima, pozovite ih u grupu i svi zajedno gurajmo naprijed! ...

POTPIŠI PETICIJU

Tko je za to da brza cesta Trogir - Omiš bude na vrhu liste prioriteta za gradnju novih cesta u Hrvatskoj?

Piše: Marijana Puljak

Potpišite ovu dolje peticiju Vladi RH, proslijedite je svojim kontaktima, pozovite ih u grupu i svi zajedno gurajmo naprijed.

https://www.change.org/petitions/vlada-republike-hrvatske-izgradite-brzu-cestu-trogir-omiš
 

kolona na cesti Dugi Rat - Omišvlada RHOTVORENO PISMO VLADI RH

Poštovani,

Pozivamo Vas da razmotrite svoje nedavne odluke kojima je zaustavljena gradnja brze ceste Trogir - Omiš.

Jadranska magistrala od Trogira do Omiša najzagušenija je prometnica u Hrvatskoj.

Još 2008. godine mjerenja su pokazala da njome DNEVNO prođe 50 TISUĆA VOZILA što je više od bilo koje prometnice u Hrvatskoj, više nego kroz naplatne kućice u Lučkom. Za usporedbu, po tadašnjim podacima, riječkom obilaznicom, koja je izgrađena jer joj je zahvaljujući velikoj upornosti tamnošnje lokalne samouprave država dala prioritet u gradnji pred splitskom, svakog dana proveze se tek 24 tisuće automobila, ljeti oko 37 tisuća.

kolona na cesti Dugi Rat - Omiš

Ljeti su kolone automobila na ulazu u Split ili Omiš duge po 10-tak kilometara. Udaljenost koja se u normalnim uvjetima prijeđe automobilom za 15tak minuta ljeti traje po nekoliko sati. Onemogućen je normalan život ljudima koji žive na tom pravcu, odlazak na posao, odlazak liječniku. Od Splita, tj. Strožanca do Omiša ne postoji alternativni pravac koji bi za vrijeme gužvi pomogao ljudima doći do svog odredišta.

Davno su sve Vlade obećavale izgradnju brze ceste Trogir-Omiš, ali ova cesta uvijek na kraju ispadne s liste prioriteta. Čitamo nedavno u medijima da se najavljuje gradnja NOVE zagrebačke obilaznice korištenjem bespovratnih sredstava EU.

ISKORISTITE KONAČNO TA SREDSTVA ZA GRADNJU BRZE CESTE TROGIR - OMIŠ!

kolona na cesti Dugi Rat - Omiš

Povezani članci

Who's Online

We have 395 guests and no members online