VIDEO: Dugoraćani proslavili blagdan Svetog Josipa i Dan općine Dugi Rat

U utorak, 19. ožujka 2019. svečano je u Dugom Ratu proslavljen blagdan sv. Josipa zaštitnika dugoratske župe i Dan općine Dugi Rat. Nakon svečanog polaganja vijenaca i molitve pred spomenikom poginulima u Domovinskom ratu u dvorani nekadašnjeg kina "Dalmacija", koje pamti i bolje dane, održana je svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj je nakon kraćeg obraćanja predsjednika Općinskog vijeća Bernardina Petrića (SDP) riječ uzeo Jerko Roglić (HDZ), načelnik općine Dugi Rat, koji je izvjestio zainteresirane sumještane i drage gošće i goste o svim našim uspjesima i pokrenutim projektima u općini, te najavio i nove projekte od kojih uz dovršetak Vatrogasnog doma ističemo i konačan početak, možda već dogodine (a ako se posreći možda još i ovog Ljeta Gospodnjeg), izgradnje kanalizacijskog sustava naselja od Dugog Rata do Bajnica te još jednu, ne sjećam se više koju po redu, rekonstrukciju luke Krilo (valjda će ovu Kriljani i prihvatiti, no sudeći po dosadašnjem iskustvu..).
O našim dragim Englezima i Korenat Point Resortu, odnosno "Dugom Ratu v2.0" niti ove godine nije bilo niti riječi. Ili se načelnik "pravi Englez" ili na horizontu prema Sinaju i dalje nema ništa nova. Na žalost, nikad manje aktivnih gospodarstvenika nije bilo prisutno na svečanoj sjednici.. ili mi se i to između lijepih glazbenih intermezza klape Pokornik samo pričinilo. No sasvim sam siguran da su dodijeljena općinska priznanja zaslužnima, te da je dobitnik osobne nagrade Općine Dugi Rat za 2018. godinu Tomislav Zemunik iz Jesenica za dugogodišnji rad na promociji kulture, običaja te očuvanja starih sela Jesenica, a da su dobitnici skupne nagrade Općine Dugi Rat za 2018. godinu naši vatrogasci iz DVD "Dalmacija" Dugi Rat, povodom obilježavanja osamdesete obljetnice osnutka našeg vatrogasnog društva i da je za najboljeg vatrogasca u 2018. godini proglašen Jure Vidaković.
U posljepodnevnim satima, poslije okrjepe, održana je i tradicionalna procesija mjestom, a nakon nje svečana koncelebrirana sveta misa nakon koje se slavlje preselilo u domove dugoratskih obitelji, u kuće i stanove, u tinele, konobe i komine. Dugoračani i njihovi gosti su dostojno proslavili još jedan blagdan svog zaštitnika, Svetog Josipa te 26. rođendan svoje općine. Tog mladog i nestašnog "dečka koji obećava"..
U nastavku osvrta pogledajte i prilog TV Dugi Rat..

Povezani članci

Who's Online

We have 124 guests and no members online