Iz Regije..

Omišani feštaju dane Grada

Grb OmišaNizom društvenih, kulturnih, sportskih i vjerskih događanja stanovnici grada na Cetini, svečano će proslaviti 16. svibnja, blagdan Sv. Ivana Nepomuka, nebeskog zaštitnika grada i Dan Grada Omiša. Iako su pojedini događaji već održani, u nedjelju je svetkovina Sv. Leopolda Bogdana Mandića, kada se u jutarnjim satima otvara  humanitarna izložba Majci s ljubavlju, a u 10.30 sati u zakučcu će se održati procesija i sveta misa, čije euharistijsko slavlje predvodi pater Ivo Topolović, vojni kapelan u Zemuniku. U ponediljak počima trodnevnica za blagdan Sv Ivanu Nepomuku, a propovijedat će  đakon don Zvonimir Mijić, dok Narodna knjižnica  u 20 sati  organizira književnu večer s Laticom Ivanišević. No to nije ni približno sve ...

OMIŠ

Proslava Dana Grada Omiša

Piše: Davor "Laureat" Grgat

U utorak u Uredu gradonačelnika svečano će se uručiti nagrade, priznanja ipohvalnice djeci koja su  sudjelovala na natječaju  za „Naj dječje djelo“, a potom će se organizirati prijem s dodjelom nagrada najuspješnijim sportašima, sportskom treneru i sportskoj udruzi Grada Omiša za uspjehe u 2012. godini.

Potom slijedi svečano uručivanje nagrada učenicima koji su na školskim natjecajima u 2012. godini osvojili jedno od prva tri mjesta u pojedinačnoj konkurenciji na razini županije ili države, a imaju prebivalište na području Grada Omiša, zatim je predviđeno svečano uručivanje nagrada po provedenom natječaju Najbolje fotografije Omiša,u organizaciji Savjeta mladih Grada Omiša., dok će se s početkom u 17.30 sati u Narodnoj knjižnici prirediti  Lutkarska predstava Ivica i Marica, a u Župnoj crkvi  sat kasnije propovjeda  đakon don Franjo Frankopan Velić, a potom  u Gradskom muzeju svečano otvaranje izložbe slika iz Umjetničke zbirke Lukin.

Za srijedu, u sklopu trodnevnice zakazana je propovijed đakona don  Josipa Bečića, a potom na Trgu  dr. Franje Tuđmana , s početkom u 20 sati Koncert gradu, u organizaciji Centra za kulturu, a nastupaju: Gradska glazba Omiš,  Gradski mješoviti zbor Omiš,  Gradski gudački orkestar Omiške strune uz soliste i Gradski mješovioti orkestar.

U četvrtak, na blagdan Sv. Ivana Nepomuka, na središnjem križu na Gradskom groblju „Vrisovci“ polaganje vjenaca u spomen za sve poginule za domovinu, a potom  na sapomeniku poginulim braniteljima Domovinskog rata u Parku Hrvatskih branitelja je opdavanje počasti poginulim hrvatskim braniteljima.  U kongresnom Centru hotela „Plaža“ u 9,00 sati je predviđena svečana  dodjela javnih priznanja grada Omiša, a u 10,30 sati održat će se procesija i Sveta Misa, koju predvodi  bjelovarsko-križevački biskup mons. Vjekoslav  Huzjak. 

Tijekom poslijepodnevnih sati priredit će se  prvenstrvo SŠ Jure Kaštelan u badmintonu i stolnom tenisu, zatim  boćarski turnir „Tomislav Novaković“, te natječaj OŠ Josipa Pupačića u malom nogometu, te svečani koncert Festivala  dalmatinskih klapa Omiš i revija frizura Frizerskog salona Udruženje obrtnika Omiš.

Povezani članci

Who's Online

We have 173 guests and one member online

  • admin