Noćnjak 2019.

21. Međunarodna manifestacija maslinara i uljara NOĆNJAK 2019. održat će se u od 21. do 24. ožujka 2019. godine. Kao plod dugogodišnje poslovne suradnje, kontakata i iskazane želje inozemnih maslinara i uljara, Noćnjak se po prvi put održava na teritoriju dvije države, Hrvatske te Bosne i Hercegovine. U Splitu tijekom siječnja i veljače 2019. održat će se ocjenjivanja proizvoda – maslinovih ulja i proizvoda od masline, a 04.03.2019. ožujka u prostorijama HGK Županijske komore Split, Obala A.Trumbića 4, bit će organiziran Gospodarski forum o maslinarstvu i uljarstvu i medijska konferencija, u okviru kojih će se vršiti promocija i degustacija proizvoda dostavljenih na ocjenjivanje. U Neumu od 21.-24. ožujka 2019. u Grand hotelu Neum održat će se tradicionalni trodnevni program Noćnjaka, koji uključuje sajam maslinarstva i uljarstva, znanstveno-stručna predavanja, praktične radionice, degustacije i izložbe proizvoda, te organizirani studijski obilazak uz praktično maslinarstvo u masliniku. Od 3.12.2018. započela je dostava uzoraka maslinovog ulja i proizvoda od masline za ocjenjivanje i natjecanje u okviru ovogodišnjeg Noćnjaka. Rezultati ocjenjivanja objavljuju se na samoj manifestaciji - u petak 22.03. za kvalitetu otvorenih maslinovih ulja i u subotu 23.03. za kvalitetu i izgled pakovina maslinovih ulja i proizvoda od masline - kada će biti i proglašeni šampioni Noćnjaka.

Izvor: Zadružni savez Dalmacije

Na prošlogodišnjem Noćnjaku zaprimljeno je ukupno 485 uzoraka, od čega 123 pakovina maslinovog ulja, 317 otvorenih maslinovih ulja i 45 proizvoda od masline i to iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Hrvatski maslinari dostavili su 414 uzoraka, a inozemni maslinari 71 uzorak, od kojih je najveći broj pristigao iz Slovenije.

Trodnevni program Noćnjaka s nizom stručnih predavanja, radionica i degustacija, prilika je za poslovne razgovore, razmjenu iskustava, povezivanje, informiranje i nove poslovne kontakte. Na svim edukativnim predavanjima u okviru manifestacije može se sudjelovati bez troškova kotizacije, a sajam maslinarstva i uljarstva otvoren je za posjetitelje bez plaćanja ulaznice.

Sajam maslinarstva i uljarstva prezentira tehnologije, postrojenja, mehanizaciju, alate i opremu, zaštitna sredstva, sustave za navodnjavanje te druge proizvode i usluge vezane uz maslinarstvo i uljarstvo.

Proizvođači maslinovih ulja, proizvoda od masline i proizvoda od ljekovitog bilja, svoje proizvode mogu samostalno predstaviti i ponuditi na Burzi.

Povezani članci

Who's Online

We have 95 guests and no members online