Marulićevi dani: Deset predstava u utrci za 'Marula'

Počinju Marulićevi daniU nedjelju, u 20 sati, u splitskom HNK počinju 23. Marulićevi dani, festival hrvatske drame i autorskog kazališta. Za ovu smotru djela hrvatskih autora izvedenih u zemlji i inozemstvu u proteklih godinu dana, izbornik prof. dr. sc. Darko Lukić odabrao je deset predstava koje će konkurirati za nagrade “Marul” u šest kategorija, kao i za nagradu publike, te nagradu žirija glavnog medijskog pokrovitelja - “Slobodne Dalmacije”. Za nastup na festivalu bilo je prijavljeno 39 predstava u produkciji 29 kazališta iz pet zemalja. Selektor Lukić se, kako je naglasio, fokusirao na praizvedbe suvremenih hrvatskih pisaca, ili na posve nova autorska čitanja klasičnih tekstova hrvatske dramske baštine ...

MARULIĆEVI DANI

Deset predstava u utrci za ‘Marula’

Piše: Jasmina Parić / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


Prije izvedbe prve predstave u konkurenciji za nagrade, u nedjelju navečer, bit će u HNK Split održana dodjela nagrada Ministarstva kulture “Marin Držić” za najbolji novi dramski tekst, čiji su dobitnici proglašeni već ranije u Zagrebu, a manifestaciju će otvoriti prof. Berislav Šipuš, zamjenik ministrice kulture.

Počinju Marulićevi dani

Zatim će uslijediti izvedba predstave “Unterstadt” Ivane Šoljat Kuči u režiji Zlatka Svibena i izvedbi HNK Osijek.


Popratni program

U idućih sedam festivalskih dana, osim predstava, u popratnom dijelu programa bit će organizirano javno čitanje nagrađenih tekstova s natječaja “Marin Držić”, prezentacije rada Umjetničkih akademija iz Splita, Zagreba i Osijeka te stručni skupovi i tematski razgovori.

Ove su godine predviđena dva okrugla stola na kojima će sudjelovati teatrolozi, dramski pisci i ravnatelji kazališta i kazališnih festivala iz zemlje i regije.

PROČITAJTE VIŠE...

Marulićevi dani

Povezani članci

Who's Online

We have 200 guests and no members online