HNK Split predstavio novu sezonu

U splitskom Hrvatskom narodnom kazalištu predstavljena je predstojeća kazališna sezona pod geslom Propustili ste, pogledajte, kao i prva plesna predstava Venatus/Migrations, koja će nakon izvedbi na sceni na otvorenom u sklopu 67. Splitskog ljeta svoju premijeru na kazališnim daskama doživjeti 7. listopada. Pretplata, zbog još uvijek neizvjesne pandemijske situacije, ni u ovoj sezoni neće biti, ali svi kazališni pretplatnici iz sezone 2019/20 i dalje imaju pravo na popust od 20% na sve ulaznice, piše Dalmatinski portal.
U dramskom su programu predviđene četiri premijere, dva djela suvremenih splitskih autorica i dva dramska klasika. Premijera U malu je uša đava, dramatizacije književnog hita Tisje Kljaković Braić u režiji Marija Kovača planirana je za prosinac ove godine...

Izvor: Dalmatinski portal

DRAMSKi PROGRAM

U dramskom su programu predviđene četiri premijere, dva djela suvremenih splitskih autorica i dva dramska klasika. Premijera U malu je uša đava, dramatizacije književnog hita Tisje Kljaković Braić u režiji Marija Kovača planirana je za prosinac ove godine, a drama 55 kvadrata Ivane Vuković koju režira Ivan Plazibat premijerno će biti izvedena u veljači 2022. godine. Goran Golovko režirat će Večeras improviziramo Luigija Pirandella. Premijera je planirana za kraj veljače sljedeće godine, a Čehovljevu dramu Tri sestre u režiji Nenni Delmestre premijerno ćemo vidjeti u travnju.

Reprizni naslovi sezone su hit mjuzikl Bambina Ane Tonković Dolenčić i Nene Belana, Lepurica Ane Prolić, drama nastala po Pigmalionu G. B. Shawa, Kukci… zaustavljena priča braće Čapek, Usidrene Elvisa Bošnjaka, Francuzica Ilije Zovka, Laponija Cristine Clemente i Marca Angeleta, … a mobitel i dalje zvoni Sare Ruhl, Povratak Harolda Pintera, te Glorija Ranka Marinkovića.

GLAZBENI PROGRAM

Maestro Jure Bučević prisutne je upoznao s planiranim glazbenim programom. Na Valentinovo sljedeće godine premijerno će, pod ravnanjem maestra Ive Lipanovića i u režiji Ozrena Prohića, biti izvedena Verdijeva opera Krabuljni ples.
Naša najpopularnija i u svijetu najizvođenija opera Ero s onoga svijeta Jakova Gotovca u režiji Krešimira Dolenčića, trenutno najdugovječnija predstava HNK Split, 30. studenoga će obilježit punih 20 godina od premijera a izvedbom će ravnati maestro Hari Zlodre. Koncertno će, pod ravnanjem Jure Bučevića, biti izvedena Puccinijeva opera Suor Angelica. Reprizni operni naslovi u ovoj sezoni su Mascagnijeva Cavalleria rusticana, Madama Butterfly Puccinija, Verdijev Rigoletto i Tijardovićeva opereta Spli'ski akvarel.

Koncertni program obuhvaća izvedbu Requiema u c-molu za zbor i orkestar Luigija Cherubinija kojom će, u povodu Dušnog dana, ravnati maestro Veton Marevci, Božićni koncert Zbora HNK Split i Puhačkog orkestra HRM s dirigentima Tonćom Ćićerićem i Vetonom Marevcijem, tradicionalne tri izvedbe Novogodišnjeg koncerta pod ravnanjem maestra Bučevića. Simfonijskim koncertom s djelima Ante Grgina u siječnju će ravnati maestro Lipanović, a u svibnju će se nastaviti tradicija zajedničkog simfonijskog muziciranja profesionalnih i studenata glazbe u projektu Filharmonija budućnosti kojim koncertom će ponovo ravnati maestra Gianna Fratta.

BALET

Ravnatelj Baleta Ilir Kerni predstavio je predstojeću sezonu u kojoj će Balet HNK Split, u svibnju sljedeće godine, premijerno izvesti baletnu predstavu Onjegin, koju će na glazbu iz probranih djela Petra Iljiča Čajkovskog koreografirati Vasilij Medvedev. Kao i Venatus & Migrations i drugi će plesni naslov sa Splitskog ljeta, Mozart a 2 - Don Juan francuskog koreografa Thierrya Malandaina zaživjeti i na pozornici Kazališta.

Vrlo aktivna grupa modernog plesa Baletnog studija HNK Split, premijerno će izvesti koreografiju njihova voditelja Remusa Dimachea Karneval životinja Camille Saint-Saënsa, a orkestrom će dirigirati maestro Jure Bučević. Reprizno će splitski Balet izvoditi balete Esmeralda Cesarea  Pugnija , Orašara Čajkovskog, Correr o fado, Labuđe jezero, te Baletnu gala-večer.

Povezani članci

Who's Online

We have 124 guests and no members online