Mjesec hrvatske knjige

Ovogodišnji Mjesec hrvatske knjige, koji se održava se od 15. listopada do 15. studenoga, posvećen je planetu Zemlji, u povodu 50. obljetnice obilježavanja Dana planeta Zemlje. Usprkos epidemiji najavljeno je gotovo 1700 programa tijekom Mjeseca hrvatske knjige, nacionalne manifestacije prije svega posvećene knjizi i knjižnicama, koja se održava pod motom "Razlistaj se!".
Središnji program manifestacije je "Čitateljski maraton", koji organizira Hrvatsko čitateljsko društvo, a knjižnice će pod nazivom "Minuta za čitanje" 23. listopada objaviti videozapise jednominutnoga čitanja korisnika, knjižničara i svih koji se žele pridružiti akciji. U svjetlu izbjegavanja fake newsa djeci su ponuđeni provjereni, kvalitetni izvori informacija na internetu - mrežne stranice nacionalnih parkova i parkova prirode, online enciklopedije te mrežne stranice muzeja i instituta, a prirediti će se i kviz koji se održava do 23. listopada pod nazivom "Istraživači planeta Z" prilagođen novonastalom stanju.

RAZLISTAJ SE!

Izvor: N1


Završna svečanost kviza i zatvaranje Mjeseca hrvatske knjige planirano je za 13. studenoga u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, a ovisno o epidemiološkim okolnostima odrediti će se na koji će se način to održati.

Povezani članci

Who's Online

We have 195 guests and no members online