Čitaj knjigu: Večer knjige, poezije i igrokaza

Sinoć je, u izvrsnom okruženje splitskog Čarobnog grada, održana još jedna Večer knjige, poezije i igrokaza, u organizaciji stranke Pametno i Alis Marić, osnivačicom bloga i FB stranice Čitaj knjigu. Na tematskoj večeri svojim su nastupom oduševila djeca, članovi dramskog studija Udruge Theatar Theatron, u izvedbi autorskog projekta Voda, Andrijane Vicković. Učenica Gabrijela Glavan irecitirala je pjesmu Luke Paljetka  - Jedna je mačka puno pila dok je Andrijana Vicković na sceni izvela nekoliko pjesama Grigora Viteza iz zbirke "Nevidljive ptice" te zainteresiranoj djeci postavila i nekoliko zagonetki Grigora Viteza. Ugodno druženje nastavljeno je uz poeziju Enesa Kiševića. Split je bogatiji za još jednu lokaciju razmjene knjige, popularnog posudi / pročitaj / vrati / pokloni, ovaj put, uz knjige za odrasle i dječju knjigu ili slikovnicu. Knjige ostaju i poslije nastupa sto je važno ne propustiti dobre i nove naslove, na novoj splitskoj adresi, u Čarobnom gradu, gdje sada u čitanju mogu uživati i roditelji i djeca zajedno.

Izvor: Pametno.org

Čitaj knjigu: Večer knjige, poezije i igrokaza

 

Evo prijedloga za izlazak srijedom navečer za one koji uživanje uz dobru knjigu pretpostavljaju teroru domoljubnih pivskih reklama, ispadima Drage Ćosića i opsesivnom TV-praćenju europskog nogometnog prvenstva. Pametno i "Čitaj knjigu" još jednom u Splitu, ovaj put pripremaju izvrsno druženje za djecu i odrasle - Večer knjige, poezije i igrokaza - koja će se održati u sportsko - rekreacijskoj udruzi Čarobni grad, u srijedu, 15. lipnja 2016. s početkom u 19 sati.

Nastavlja se tako akcija "Razmjena knjiga“ ili posudi / pročitaj / vrati / pokloni, ovaj put, dječju knjigu ili slikovnicu. Svrha je promocija čitanja knjiga kod djece i odraslih, kao i postavljanje nove police s knjigama koje osiguravamo u suradnji s Alis Marić, osnivačicom bloga "Čitaj Knjigu".

Program će svojim nastupom upotpuniti i djeca dramskog studija Theatar Theatron, voditeljice Andrijane Vicković. Vidjet ćete dramatizaciju priče Sanje Polak iz knjige "Dnevnik Pauline P." i autorski projekt naše Andrijane, "Voda". Igrokaze izvode školska djeca iz Solina, članovi dramskog studija. Gabrijela Glavan, učenica privatne gimnazije Futura Split, nastupa s recitacijom Luke Paljetka iz zbirke pjesama "Miševi i mačke naglavačke", a Andrijana će recitirati Enesa Kiševića i svoje autorske pjesme.

Ne propustite ovako programom bogatu večer, uz glazbenu pratnju i ugodno druženje, vidimo se!

 

Povezani članci

Who's Online

We have 548 guests and no members online