Od ponedjeljka online nastava

Do ponedjeljka će sve škole morati biti spremne i za nastavu na daljinu, zahtijeva ministrica Divjak. Potrebno je u školama učiniti potrebne tehničke pripreme kako bi učenicima i nastavnicima u slučaju potrebe osigurali učenje i poučavanje na daljinu (online nastava), piše Marijana Cvrtila na stranicama Jutarnjeg Lista. Nakon što se u školi otvori "virtualna zbornica", u istom ICT sustavu (Teams, Yammer, Moodle i si.) svaki razrednik u predmetnoj nastavi u školi treba organizirati “virtualni razred” u kojemu su svi učenici i predmetni nastavnici tog razreda - objašnjavaju iz Ministarstva. Kad se to uspostavi, škola na svojim mrežnim stranicama objavljuje popis linkova na pojedine virtualne razrede, a za razrednu nastavu od prvog do četvrtog razreda osnovne škole predlaže se da razrednici, ako to nisu dosad učinili, povežu roditelje u virtualnu grupu s odgovarajućim komunikacijskim kanalima (Viber, WhatsApp, Facebook, e-mail, telefon,..). Ministrica Blaženka Divjak najavila je nastavu za djecu od i. do 4. razreda osnovne škole preko programa HRT3 ...

VIRTUALNA ŠKOLA

Izvor: Jutarnji List

Škole su upućene da učenicima petih i sedmih razreda daju i tablete za rad kod kuće. Ako u nekim školama nema dovoljno SIM kartica, s teleoperaterima je dogovoreno da se ravnatelji obrate MZO-u.

Što se tiče učenika šestih i osmih razreda, škole su zamoljene da procijene koji su od njih slabijeg socio-eko-nomskog statusa te kod kuće nemaju računala i osiguran pristup internetu, pa bi se njima u slučaju potrebe trebali podijeliti tableti iz razredne nastave.

Svi ravnatelji trebaju biti uključeni u virtualnu učionicu za ravnatelje na Loomen servisu na CARNetu te zbog razmjene informacija s Ministarstvom kontinuirano pratiti obavijesti u posebnoj učionici za ravnatelje.

Povezani članci

Who's Online

We have 182 guests and one member online

  • admin