Obavijest učenicima i roditeljima

Odlukom Ministarstva znanosti i obrazovanja donesena je odluka da se u osnovnim i srednjim školama neće održavati nastava od ponedjeljka 16. ožuka 2020. Nastava će se održavati "na daljinu". Da bi se nastava održavala na daljinu potrebno je napraviti sljedeće:

1. Svi učenici trebaju imati svoj Carnetov AAI identitet, te na stranici  https://provjera.skole.hr provjeriti jeli radi. To su isti podaci kojima učenik pristupa svom e-dnevniku.

2. Aktivirati svoj pristup na Office 365 na stranici https://office365.skole.hr pomoću AAI identiteta, koja može imati problema s učitavanjem zbog velikog broja korisnika trenutno.

3. Ukoliko ste izgubili lozinku ili nemate AAI identitet obratite se u tajništvo škole.

4. Nastavni sadržaji za učenike 1.-4. razreda emitirat će se na HRT3  prema rasporedu. Ravnatelj će osigurati prihvat učenika razredne nastave koje roditelji nisu u mogućnosti ostaviti pod nadzorom kod kuće. Prijevoz nije osiguran.

5. Za učenike 5.-8. razreda nastavni sadržaji biti će emitirani na Sportskoj TV, u vremenu od 8-14 sati.

6. Učenici su OBVEZNI nastavne sadržaje pratiti i biti u kontaktu s razrednicima i učiteljima putem VIRTUALNIH UČIONICA ili na drugi dogovoreni način.

7. Sve dobivene zadatke učenici su dužni savjesno obavljati kao i tijekom redovne nastave.

8. Redovito pratiti mrežne stranice škole, preko kojih će dobivati daljnje informacije, raspored, linkove za učionice i ostale upute..

Napomena za učenike 5. i 7. razreda

Učenici 5. i 7. razreda koji su dobili tablete dužni su roditeljima uručiti neotvorenu kutiju s tabletom. Roditelji su dužni potpisati priloženu izjavu (zadužnicu) i potpisanu vratiti razredniku prilikom prvog dolaska u školu. Dobiveni tableti služe isključivo za praćenje nastavnog procesa. Nužno je prema njima ODGOVORNO se ponašati.

U nastavku slijede važne napomene i upute za tablete...

Dragi roditelji i učenici, pročitajte upute i natuknice vezane uz tablete koje upravo preuzimate:

Ministarstvo znanosti i obrazovanja nabavilo je tablete za učenike prvih, petih i sedmih razreda u šk.god. 2019./2020. u sklopu projekta CKR II – „Škola  za  život”. Za učenike petih i sedmih razreda planirano je individualno korištenje tableta te ih učenici mogu koristiti i u školi i kod kuće. Škola će za ovu školsku godinu dati na korištenje tablete učenicima 5. i 7. razreda koji će ih koristiti više godina odnosno do kraja njihovog osnovnog obrazovanja.

Tableti su u vlasništvu škole. Garancija (u trajanju od 24 mjeseca) i ostali uvjeti u vezi servisiranja opreme određuju se ugovorom o nabavi s dobavljačem. Roditelji prilikom preuzimanja tableta potpisuju zadužnicu kojim se obvezuju da će im dijete čuvati i odgovorno se odnositi prema dobivenom uređaju, te će ga uščuvanog vratiti na kraju nastavne godine ili po prestanku statusa učenika u našoj školi. U slučaju da uređaj bude uništen, oštećen ili izgubljen, roditelji se obvezuju nadoknaditi štetu koju Ravnatelj škole određuje ako oštećenja na tabletu nisu garancijom predviđena. Maloprodajna cijena ovoga tableta iznosi 1.104 kn.

Sadržaj kutije tableta:

Tablet i zaštitni etui
Punjač
USB tip C kabel
Igla za otvaranje SIM utora
Upute za uporabu
Jamstveni list

*Napomena: kutija i sav sadržaj kutije mora biti vraćen prilikom vraćanja tableta!

Svaki tablet ima tvornički ugrađeni zaštitni preklopni etui koji dolazi u četiri boje s logotipa „Škola za život” koja osim zaštite od pucanja služi i kao podesivo postolje jer se može preklopiti u stalak.

Preporuka: nabaviti futrolu (torbicu) za tablet kako bi se još više smanjila mogućnost oštećenja tableta dok ga nosite u školskoj torbi.

Pri prvom pokretanju tableta skinuti ćete zaštitnu foliju s ekrana. Zaslon je tvornički zaštićen naljepnicom koja ga štiti od ogrebotina (pazite, da je ne odlijepite prilikom skidanja zaštitne folije!)

Sigurnosni PIN potreban pri pokretanju je 1111, te ga učenik može promijeniti. Uređaj treba imati postavljen PIN zbog digitalnih certifikata na uređaju. Koraci za promjenu PINa: Postavke > Sigurnost > Zaključavanje zaslona > Ponovni unos PINa.

Vraćanje tableta na tvorničke postavke je zabranjeno, kao i svako neovlašteno instaliranje trećih aplikacija i biti će kažnjeno pedagoškim mjerama. Svi takvi zahvati vidljivi su administratoru unutar MDM sustava, preko kojeg su svi tableti uneseni, podešeni i dodjeljeni učenicima.

Učenici će se u školi tabletom spajati na školsku bežičnu mrežu, a kod kuće na svoju kućnu bežičnu mrežu ili putem SIM kartice upotrebom mobilnog interneta. Ukoliko bude potrebe za SIM karticom obratit će se razredniku/razrednici pa će im se ista dodijeliti nakon potpisane suglasnosti, kao i upute za APN postavke iste.

Učenik se može prijaviti svojim elektroničkim identitetom oblika: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. na različite web aplikacije koje koriste AAI@EduHr za autentikaciju korisnika (npr. MS Office 365, koji sadrži aplikacije Outlook, Word, Excel, PowerPoint i druge..) Također, koristiti će digitalne udžbenike E-sfera, Izzi, MozaBook, Mozaik3D, Oxford Learner's Bookshelf, Matific itd...

Učenik nema mogućnost  na tabletu instalirati aplikacije s trgovine Google Play Store niti postaviti Google račun te koristiti Google usluge (Gmail, Gdisk, Duo, Google play filmovi i sl.)

Dinamiku korištenja tableta definirat će svaki učitelj ovisno o planiranom nastavnom procesu kako bi učenici pomoću tableta ostvarili odgojno-obrazovne ishode. Prilikom planiranja nastave, učitelj će uzeti u obzir opterećenja školskih torba i neće inzistirati istovremeno nošenje tableta i udžbenika.

Učenik treba u školu dolazi s tabletom napunjene baterije kako bi ga mogao nesmetano koristiti na nastavi, voditi brigu o čuvanju tableta i ne ostavljati ga bez nadzora te odgovorno i svrsishodno koristi aplikacije na tabletu.

Povezani članci

Who's Online

We have 193 guests and one member online

  • admin