Uoči presude: Molitve za Gotovinu i Markača diljem Dalmacije

gotovina, markačHrvatska udruga Benedikt poziva sve koji su u mogućnosti da nazoče svetoj misi za generale pobjedničke Hrvatske vojske Antu Gotovinu i Mladena Markača koja će se održati danas, s početkom u 18 sati u kapeli Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu. "Molitvom i duhom budimo uz naše generale prije izricanja pravomoćne presude i na taj način im iskažimo potporu i vjernost", stoji u pozivu. Dakako, svete mise za hrvatske generale održavat će se danas diljem Dalmacije i Hrvatske, u iščekivanju pravomoćne presude Haaškog suda, koja će biti objavljena u petak ujutro ...

U OČEKIVANJU PRESUDE GOTOVINI I MARKAČU

Molitve za Gotovinu i Markača diljem Dalmacije

Izvori: udruga Benedikt, DalmacijaNews

Podsjetimo, prvostupanjskom odlukom osuđeni su na drakonske kazne – Gotovina na 24, a Markač na 18 godina. Stoga se brojni hrvatski građani, te Hrvati diljema svijetu nadaju illi oslobađajućoj presudi ili barem značajnom  smanjenju kazne, nakon čega bi Gotovina i Markač mogli odmah ili vrlo brzo svojim domovima.


Za zločine poslije Oluje još nitko nije pravomoćno osuđen

Za ratne zločine počinjene u tijeku i nakon akcije Oluja pred Hrvatskim sudovima nitko nije odgovarao i ni danas nema niti jedne pravomoćne presude za te zločine, upozorili su ponovno iz Centra za suočavanje s prošlošću – Documenta, uoči donošenja presude generalima Gotovini i Markaču u Haagu.

Po njima, a taj stav ponavljaju već dugo, civilne žrtve nisu dočekale ni ispriku, niti su ostvarile pravo na reparaciju.

Istraživanja koja je proveo HHO pokazala su da je u kolovozu i rujnu 1995., u tijeku i nakon završetka vojnih djelovanja, na akcijom integriranome teritoriju ubijeno više od 600 civila i spaljeno više od 22.000 kuća.
 


TJEDAN SJJĆANJA NA VUKOVAR I ŠKABRNJU

Tribina u četvrtak: Hrvatska 21 godinu poslije

Po završetku svete mise, u  četvrtak u 19 sati, u dvorani Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu, u sklopu manifestacije Tjedan sjećanja na Vukovar i Škabrnju, Hrvatska udruga Benedikt organizira tribinu pod nazivom "Hrvatska 21 godinu poslije".

Na tribini će gostovati prof. dr. sc. don Mladen Parlov, teolog, prof. dr. sc. Aleksandar Jakir, povjesničar i Mario Tomasović, predsjednik HVIDR-e Split. Moderator tribine je  dr. Vide Popović, predsjednik Hrvatske udruge Benedikt.

Povezani članci

Who's Online

We have 466 guests and no members online