Znanje, priznanje, poštovanje

Učiteljica razredne nastave škole u Tučepima Marlena Bogdanović rekla je danas na tribini stranke Pametno.da svaki učitelj može pokrenuti svoj posao u pozitivnom smjeru kad ga počne frustrirati postojeće stanje, ako to želi.
- "Krajnje je vrijeme da prestanemo kukati, trebamo vidjeti što mi možemo napraviti za sebe i svoju djecu. Moji učenici jedva čekaju da počnemo raditi" - kazala je učiteljica koja je prije šest godina potpuno sama, bez pomoći države, uvele tablete u svakodnevnu nastavu.
Ona se sama, kaže, počela educirati o novim tehnologijama uz pomoć interneta i kolega iz zapadnih zemalja, potom dobila podršku hrvatskih agencija, učinila svoj rad vidljivim i potom postala edukatorica kolegama iz Hrvatske.
- "Tako krene pozivna spirala koja vas, vaše učenike i njihove roditelje čini zadovoljnim", poručila je Bogdanović i zaključila da je u svemu najvažnija poruka mladima, posebno djevojčicama, da svoje snove mogu ostvariti i u malim sredinama, piše Index.hr.

NAJAVA TRIBINE

Zašto su u Europi učitelji jedna od najcjenjenijih struka, dok im je u Hrvatskoj status nikakav već deseljećima? Možemo li i trebamo li bolje? Ako ste sutra ujutro u Zagrebu, poslušajte izvrsne govornike koji će pokušati odgovoriti na ova pitanja.

Povezani članci

Who's Online

We have 412 guests and no members online