Seniori RK Hrvatski dragovoljac istupili iz 1.HRL zbog financijskih razloga

Nakon završetka još jedne uspješne natjecateljske sezone rukometnog kluba Hrvatski Dragovoljac iz Dugog Rata na red su, nakon osvrta na postignuto, došli i planovi za narednu sezonu i izazove koje ona nudi s obzirom na cijelokupnu situaciju kako u našem klubu, tako i u rukometu, te cijelokupnom društvu. Ali krenimo redom te pogledajmo što su to dugoratski rukometaši ostvarili u prethodnoj natjecateljskoj sezoni, koga su izbrali u vodstvo kluba na izbornoj skupštini, te koje su to važne ali i nepopularne odluke donijeli ...

RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC

Dugoratsko sportsko čudo, unatoč problemima, još traje!

Piše: Ivan Pleić / rkhd.hr
Izvor: rkhd.hr

rk hd

Rezultatski rezime sezone '13/'14

SENIORI:
    1. HRVATSKA RUKOMETNA LIGA
    8. mjesto (od 13 klubova)

SENIORI 2:
    3. HRVATSKA RUKOMETNA LIGA (JUG)
    7. mjesto (12)
   
KADETI ('96):
    1. HRVATSKA KADETSKA RUKOMETNA LIGA
    16. mjesto (24)

rk hd

MLAĐI KADETI ('98):
    1. HRVATSKA MLAĐE KADETSKA RUKOMETNA LIGA (JUG)
    4. mjesto (14)

DJEČACI A ('00):
    1. HRL DJEČACI 'A' (JUG)
    3. mjesto (16)

DJEČACI B ('02):
    ŽUPANIJSKA LIGA
    4. mjesto (8)

Gledajući rezultate, a poznavajući uvjete rada jasno je da dugoratsko "sportsko čudo“ još traje u našem malom mistu. Kapa dolje za sve entuzijaste i "luđake“ koji su svojim doprinosom omogućili da ovo sve funkcionira i djeluje u Dugom Ratu, tako da i nove generacije mogu raditi prve rukometne korake u našem klubu.

rk hd

Odluke za narednu rukometnu sezonu '14/'15

O planovima za budućnost rapravljalo se na godišnjoj izbornoj sjednici kluba koja se održala 24.06. 2014. U prostorijama kluba.

Zbog poslovno privatnih obaveza (promjena radnog mjesta) dosadašnji predsjednik Domagoj Klarić morao je napustiti kormilo kluba kojim je izrazito uspješno upravljao prethodne četiri godine te ga zajedno sa svim članovima unaprijedio na jednu višu razinu.

Na Izbornoj skupštini je izabrano novo rukovodstvo kluba u sastavu:

Miro Skender - Predsjednik
Joško Čizmić – Dopredsjednik
Ivan Pleić – Tajnik

Upravni odbor čine: Domagoj Klarić, Jure Ivanišević, Joško Ivanišević, Ranko Panđa i Miroslav Pivac.

Iz gornjeg se vidi da isti ljudi koji su dosada uspješno vodili klub, sada u nešto malo izmjenjenim ulogama zbog životnih obveza, ali sa istom voljom entuzijazmom da nastave uspješan rad, i dalje će voditi i usmjeravati klub kroz "Scile i Harbide" hrvatskog sporta u hrvatskom društvu.

rk hd

Najbitnija odluka na skupštini bila je vezana uz nastavak natjecanja seniora u 1.HRL

Iako kvalitetom i rezultatima seniori pripadaju navedenom rangu natjecanja ključnu ulogu u svemu ovome nažalost imaju i financije koje su nedovoljne za adekvatno sudjelovanje u istoj. Naime, zbog povećanja troškova lige (organizacija utakmica, prijevoz, druga ekipa) prva liga postaje prezahtjevna klubu za sudjelovanje.

Nakon dosta promišljanja donesena je odluka o spuštanju u niži rang natjecanja u cilju održavanja pozitivne i zdrave atmosfere (financijske i ljudske) unutar kluba kao i kvalitativnog nastavka rada s mlađim uzrastima koji su temelj svakog uspješnog sportskog društva.

Zaključak nakon svega je da spuštanjem u niži rang natjecanja ipak radimo korak naprijed jer stabilizirmo financijsku situaciju, zadržavamo dobru atmosferu, podižemo kvalitet rada i s nestrpljenjem čekamo otvaranje dvorane u susjednom Omišu kada opet imamo priliku da se vratimo tamo gdje radom i kvalitetom pripadamo.

Za kraj se ispričavamo svim navijačima i simpatizerima kluba na donošenju ove nepopularne ("linićevske") odluke kojom dokazujemo da ne zatvaramo oči pred problemima u društvu i sportu (koji muče ne samo naš klub nego cijelokupno društvo), već da smo se spremni nositi s problemima i boriti za dolazak nekih boljih vremena.

rk hd

Povezani članci

Who's Online

We have 444 guests and no members online