Pobjedom protiv Šibenika otvorili nastavak prvenstva

RK Hrvatski dragovoljacRK ŠIBENIK - RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC 21:23 (10:12). Nakon što smo se okupili u rano nedjeljno jutro, već tamo malo prije 9 sati, bilo je vrijeme za poći put Šibenika. Čekao nas je nastavak drugoligaškog rukometnog prvenstva nakon stanke od oko 2 i po mjeseca i velika nepoznanica što nas očekuje u Šibeniku. RK HDStraha nije bilo, ali opreza da. Zna se da se s nama, Dragovoljcima, nikad ne zna... Kad bi se moglo kladiti na nas, garantirano bi bili tzv. „dark horse“ svih kladionica. U odnosu na prvi dio prvenstva, znali smo da će nam nedostajati Luka Perić. Naš je „mali Ljigo“ ozbiljno ozljedio skočni zgob svoje noge i vjerojatno ga neće biti za cijeli proljetni dio. Želimo mu što brže ozdravljenje i da nam se što prije pridruži. Trebat će on nama još puno puta... Ali, nismo očekivali „last minute“ otkaze od Miroslava Pivca i Mislava Plazibata. Jedan je morao ostati kući zbog obiteljskih obaveza, a drugi se baš to jutro razbolio. Već smo pomislili da smo navukli lošu sriću na sebe... I, ovako nekompletni, sa samo 12 odvažnih  junaka, krenuli smo na okršaj sa Šibenikom ...

RUKOMET

Piše: Jere Ivanišević / rkhd.hr
Slike: Joško Čizmić

Prije samog zagrijavanja, pa početka utakmice, naš novi trener, Dragan Ivanišević, održao je u našoj svlačionici jedan mali sastanak s nama igračima. Što se sve tu pričalo, to vam neću otkriti, ali mogu samo reći da nam je bilo jako korisno i motivirajuće.

Istina je da se još uvijek upoznajemo međusobno, al mi se nekako čini da će „bit kruva“ od ove naše suradnje. Daj, Bože...

Ako ništa, dobro je počelo!

Startali smo u ovaj dvoboj vrlo koncentrirano i odgovorno. Obrana čvrsta i kompaktna, napad dostatno ubojit. I odmah stvaramo prednost od 0:3!

Iako mlada i pomalo neiskusna domaća ekipa, nije se predavala niti odustajala. Grizli su i čupali iz sve snage i oko 20. minute susreta dostigli su ovu našu prednost, a potom i prvi puta u utakmici i poveli rezlutatom 9:8. No, nismo se ni mi dali!

Trener je napravio par rošada u sastavu na terenu, Bušić je ponovno „spustio roletu“ i na poluvrijeme se odlazi rezultatom u našu korist od 10:12.

Nastavak ove utakmice ponudio je u svojih prvih desetak minuta, uglavnom, ravnopravnu borbu i igru gol za gol. Razlika je ostajala ova +2 gola s poluvremena za nas i činilo se da se ovakav ritam neće mijenjati.

No, mi ne bi bili mi i sebi dosljedni da barem nemamo jednu „crnu rupu“ u igri od barem 5 minuta! Ona nas je koštala gubitka prednosti i novog vodstva žilave ekipe domaćina u 45. minuti rezultatom 17:16.

To kao da je probudilo neku novu dozu dišpeta i želje u nama. Zapeli smo iz petnih žila i velikom borbom i srčanošću radimo seriju od 6:1 i prelamamo ovu utakmicu. U 55. minuti semafor je pokazivao 18:22!

Sada je još preostalo samo mirno privesti susret kraju, što nam nije bilo problem i eto nam prvih gostujućih bodova u ovom prvenstvu! Potpuno zasluženo!


Na kraju bih samo istakao prvo ime ovog susreta, našem mladog vratara Antu Bušića koji je sigurno imao blizu 15 obrana i davao nam potrebnu sigurnost kad je to bilo najpotrebnije.

Uz ovo treba još spomenuti kako je ovo bila pobjeda nas kao kolektiva i kako se nadam da će nas ovo samo još više motivirati da još jače i češće treniramo, usprkos našim (ne)uvjetima!

Jer imamo potencijala, pa bi ga bila šteta ne iskoristi!

Na redu je Split...
 


R.K. „ŠIBENIK“  ŠIBENIK


D. Vulinović (1), E. Ljubić, T. Storić (1), I. Abramović (7), A. Balek, I. Protega (6), N. Purušić (2), M. Marković (2), M. Karabuva, B. Krtalić, I. Šimac (1), K. Nakić, A. Vlaić (1).
Trener:  Krešimir Kursan
Isklučenja:  2 min
Sedmerci:  3/4


R.K. „HRVATSKI DRAGOVOLJAC“   DUGI RAT
 

N. Čoko (2), M. Perić (8), Antonio Ivanišević (3), Jere Ivanišević, J. Klarić (2), M. Skender (3), F. Pleić (5),V. Vuković, S. Čulić, A. Bušić, V. Jerčić, A. Čizmić.
Trener:  Dragan Ivanišević
Sl. Predstavnik:   Joško Čizmić
Isklučenja:  10 min
Sedmerci:  4/4


Suci:
  Ivan Grbavac i Siniša Ravlić
Nadzornik:  Joško Perdić

Povezani članci

Who's Online

We have 197 guests and no members online