Rukomet (M): Pao i Krilnik u derbiju kola

frane pleićmiro skenderRK HRVATSKI DRAGOVOLJAC - RK KRILNIK  31:24 (17:13). Odlična utakmica na Gripama! U "goste" Hrvatskom dragovoljcu ove nedjelje došla je odlična ekipa rukometaša Krilnika i razvio se pravi rukometni dvoboj koji su obilježile ponajprije čvrsta i beskompomisna igra u obrani kod obje ekipe. Dugoraćani su se u prvom dijelu odljepili na par pogodaka prednosti zahvaljujući baš toj angažiranoj igri u obrani i iznimno raspoloženom Ivaniševiću na golu koji je "skinuo" igračima Krilnika nekoliko zicera, ali i "vratio" protivniku par baluna iz presječenih pokušaja kontri. U napadu su dugoraćani spleli "trogirski sitni vez" oko gola Krilnika. Iako je Dragovoljac imao rezultatsku prednost cijeli susret, koja u drugom dijelu nije padala ispod pet pogodaka, po atmosferi na terenu i u gledalištu činilo se kao da je rezultat u egalu i da svaka uzastopna pogreška može prelomiti utakmicu na drugu stranu. Nažalost, početkom nastavka ozljedio se Frane Pleić, koji je zbog "ispalog" ramena morao završtiti utakmicu i pridružiti se bolujućem kolegi Stjepku na tribinama. Nedugo zatim s terena je izletio i Miro Pivac (crveni karton), a dvije minute klupe dobio je ponajbolji igrač Krilnika, mladi reprezentativac. Dugoraćane, koji ove godine povratkom izgubjenih "trogirskih" sinova imaju široku klupu, to nije skrenulo s puta ka pobjedi. Štoviše, igrali su toliko dobro i samopožrtvovano da im u par navrata nije trebao ni šesti igrač, koji je mirno sjedio na klupi ...


RUKOMET (M)

Split, dvorana na Gripama, nedjelja, 14 h
II HRL-jug, prvenstvena utakmica


Pao i Krilnik u derbiju kola


RK HD


Piše: Mladen Banović
Foto: Arhiva RKHD.hr

Nakon ovako odigrane (obrane i) utakmice ne bi bilo korektno izdvajati pojedince ispred kolektiva, no moram istaknuti učinak Marka Galiota, kako u dirigiranju obranom, tako kvalitetnim rješenjima u napadu.

Nakon duge plovidbe vratio se s golovima i Marko Perić, a nakon Franina izlaska njegov napadački učinak sa šest metara odmjenio je Miro Skender,.. ma cijela je ekipa bila danas na visini zadatka!

RK HD


Momčad Krilnika, jedan od favorita prvenstva, oopravdala je tu ulogu i predstavila se na parketu u vrlo dobrom izdanju. Unatoč rezultatskoj prednosti Dragovoljcima nisu dozvolili ni trenutak opuštanja, a ako bi netko od zaigranih domaćina na to i pomislio, npr. rastrčani Marin dok pokušava efektno završiti kontru, kazna bi odmah usljedila na drugoj strani.

Posljednjih sedam, osam minuta trener Mijo "Mr. 100 %" Klarić u igri je držao cijelu postavu nadarenih mladaca Hrvatskog dragovoljca koja je susret mirno odvela do kraja.

Čestitke našim dragovoljcima (izgleda da je team-building u petak navečer bio uspješan, ponovilo se!), čestitke objema ekipama na prikazanom na parketu, i čestitke sucima na izvrsnom suđenju koje može služiti kao primjer njihovim kolegama, te bravo navijačima (uz posebne pozdrave navijačicama) na tribinama koji su bučno ali korektno bodrili svoje miljenike.

RK HD
arhivske fotke..


U srijedu je na rukometnom programu put u Vrgorac i kup utakmica sa istoimenim protivnikom.

I što reći nego: neka se niska dobrih igara i uspjeha nastavi!

Sad kad se i Armando vratio na tribine, i kad su im ruke složne, nitko im ništa ne može!

Povezani članci

Who's Online

We have 781 guests and no members online