RK Hrvatski Dragovoljac - HRK Karlovac 27:25

RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC - HRK KARLOVAC  27:25 (15:11). I treću nedjelju zaredom dugoratski rukometaši su domaćini! I treću nedjelju zaredom pobjeđuju u omiškoj dvorani. Karlovac je ekipa koja se vidi u rangu više no ispraćeni su bez bodova iz Omiša. Kakav ulazak Hrvatskog Dragovoljca u drugi dio prvenstva! Sav naporni rad se napokon isplatio.. Čestitamo!

U ŠC Ribnjak, u Omišu, prošle nedjelje je odigran prvenstveni susret između domaćina, ekipe Hrvatskog Dragovoljca i rukometnog kluba Karlovac. Favorizirani gosti su stigli po bodove, jer pobjedom bi zadržali drugo mjesto u 1.HRL–jug i nastavili borbu za ulazak u Premier ligu. Na našu sreću, a njihovu žalost, Dragovoljac je imao sasvim drugačije planove, ali krenimo redom. Dragovoljac odlično otvara utakmicu, agresivnom obranom i hladnokrvnom realizacijom uspijeva kontrolirati tijek utakmice cijelo prvo poluvrijeme koje završava rezultatom 15:11 za domaćina. Klupa Karlovca i stručni stožer kao da se nisu mogli načuditi što im se događa pred 700 fanatičnih navijača u gradu Gusara, te pokušavaju rotacijama u momčadi preokrenuti rezultat. Dragovoljac drugo poluvrijeme nastavlja u istom ritmu ali, sredinom drugog poluvremena, ipak dolazi do osjetnog pada u realizaciji te Karlovac uspijeva sustići prednost Dugoraćana i izjednačiti na 21:21. Napori Karlovčana da neutraliziraju napade Dragovoljca s pokretljivijom i agresivnijom obranom su skoro urodili plodom da najbolji igrač susreta, kapetan RK HD i predsjednik KRP Dugog Rata (popularnih "pjeskara") Mislav Plazibat Keđa nije hladnokrvno realizirao čak sedam sedmeraca od njegovih jedanaest golova ukupno. Pritisak Karlovčana u zadnjim minutama je uspješno neutraliziran, prvenstveno sjajnom obranom i zalaganjem cijele momčadi koja je vodila do pobjede s konačnim rezultatom 27:25. Za pohvaliti je igru i vođenje momčadi trenerskog dvojca Galiot/F.Pleić, koja je definitivno pogurala Dragovoljac na više pozicije 1.HRL-jug i na najboljem je putu da osigura opstanak kluba u prvoligaškom natjecanju. Ovu je utakmicu dobio tim, ekipa, no ne možemo ne spomenuti doprinos Perića i Jakeljića koji su po četiri puta tresli mreže protivnika, te Marka Galiota Zelu u zahtjevnojulozi igrača/trenera i lidera na terenu koji je u uspjeh tima utkao i tri zgoditka. Atmosfera u omiškoj novoj sportskoj dvorani na Ribnjaku je bila sjajna, preko 700 fanatičnih navijača zdušno je bodrilo dugoratsku ekipu, te su uglas pjevali i himnu Dragovoljca – "Crnu Oluju". Željno očekujemo još ovakvih pobjeda i uspjeha naših rukometaša. Neka niz uspjeha što dulje potraje! Bravo momci!

Piše: Stipe Tokić / RKHD.hr
Foto: Ante Čizmić

rk hd - karlovac
rk hd - karlovac
rk hd - karlovac
rk hd - karlovac
rk hd - karlovac
rk hd - karlovac
rk hd - karlovac
rk hd - karlovac

 

NAJAVA UTAKMICE

Piše: mladen Banović

RK Hrvatski Dragovoljac u 13 kolu 1.HRL-jug ove će nedjelje, 26.2.2017, u 19:30 sati u Omiškoj novoj dvorani na Ribnjaku dočekali goste iz Karlovca te pokušati nastaviti započeti niz pobjeda u nastavku prvenstva na domaćem terenu (a u gostima što se da napraviti..) te pobijeći prema sigurnijoj zoni pri sredini tablice.

Na dugoratskoj klupi uspješno je debitirao novi trenerski duo, trener-igrač seniora Marko Galiot Zele i pomoćnik mu Frane Pleić. Cijena ulaznice je popularnih 10 kn, a u poluvremenu utakmice održati će se izvlačenje nagrada.

Uz potporu brojnih navijača nadamo se da će naši Dragovoljci i u ovu nedjelju odigrati odličnu utakmicu. Dosad se pokazalo da je dobar rad na pripremama i u jesenjem dijelu prvenstva (kad je rezultatska nagrada nažalost izostala) konačno stigao na naplatu u novim bodovima.

 

Povezani članci

Who's Online

We have 99 guests and no members online