Kostanje: Otvaranje ‘Dana Mile Gojsalić’

Mile GojsalićSedmu godinu zaredom, u Kostanjama se priređuju “Dani Mile Gojsalić”. Njome se čuva spomen na ovu legendarnu hrvatsku i poljičku junakinju rodom iz Kostanja, koja je 1530. godine u borbi protiv Turaka žrtvovala sebe za slobodu Poljica. Trodnevna manifestacija započinje u četvrtak, 16. srpnja, u 20 sati izložbom slika u sjećanje na Antu Kaštelančića (1911. – 1989.) u kostanjskom Domu kulture, a moći će se razgledati do 19. srpnja. U nastavku večeri, pred spomen–kućom Mile Gojsalić u 20.30 sati održat će se svečanost otvaranja 7. dana Mile Gojsalić, uz praizvedbu mjuzikla “Mile Gojsalić” koji će izvesti dječji zbor “Srdelice” iz Splita i Dječji zbor “Kostanje” ...


BOGATI TRODNEVNI PROGRAM

Kostanje: otvaranje ‘Dana Mile Gojsalić’

Piše: Nikolina Tomasović / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

U petak, 17. srpnja, od 21 sat pred spomen-kućom Mile Gojsalić na rasporedu je 5. večer soparnika. Natjecat će se za zlatnu “Poljičanku sa soparnikom”, uz nagradnu igru za gledatelje koji će moći osvojiti soparnike.

večer soparnika

U subotu je večer klapa u kojoj sudjeluju ženske klape “Luka” - Rijeka i “Neverin” - Kašel Lukšić, te muške “Lišnjak”  - Srinjine, “Pasika” SEnD Kostanje i “Vokalisti Salone”  - Solin.

Poseban je gost klapa “Maestral” iz Dubrovnika, koja slavi 40. obljetnicu. Početak je u 20.30 sati pred mjesnom crkvom sv. Mihovila. Pokrovitelji su Grad Omiš, Županija, TZ grada Omiša te Hrvatska turistička zajednica.

Povezani članci

Who's Online

We have 142 guests and no members online