Iz Regije..

Omiš: HTV-ov novinar napao omiškog kolegu na pressici HDZ-a

Marinko ČavarKonferenciju za novinare HDZ-a održanu u petak u Omišu obilježio je napad HRT-ovog novinara i bivšeg urednika Marinka Ćavara na Vinka Vukovića, kolegu iz Slobodne Dalmacije. Čavara su razbjesnila, tvrdi Vuković, pitanja koja je postavljao bivšem HDZ-ovom gradonačelniku Ivanu Škaričiću vezano uz smjene direktora komunalnog poduzeća Peovica, Nikše Mimice i Darka Kovačića, direktora Turističke zajednice, koji, usput budi rečeno, nisu prisustvovali konferenciji za novinare. - Šokiran sam i iznenađen jer sam na radnom mjestu napadnut od strane kolege. Ako mu se nisu svidjela pitanja koja sam postavljao, mogao je prešutjeti, kolutati očima ili igrati križić kružić, ali on me spriječio u obavljanju moga posla - rekao je Vuković. Nije dobro kad novinari postanu vijest ...

BORBENA PRESSICA

HTV-ov novinar napao kolegu na pressici omiškog HDZ-a

Piše: Ines Brajević / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


Mimica je smijenjen nakon 23 godine, a Kovačića očekuje smjena nakon 18 godina. Škaričić je smjenu pokušao objasniti političkim revanšizmom, no Vuković tvrdi kako su smijenjeni zbog korupcije, pa je o tome postavljao konkretna pitanja bivšem gradonačelniku koji s njim ne želi razgovarati zbog brojnih nepravilnosti u njegovom radu o kojima je pisao.

Iako je Vuković novinar s dvadesetogodišnjim stažom, Ćavar ga je nazvao balavcem, novinarskim nedonoščem i smećem, a sve je popratio brojnim psovkama. Posebno je podivljao kada mu je Vuković zaprijetio da će ga prijaviti šefovima. Sukob je tada eskalirao do granice fizičkog obračuna, a Vukovića su od šaka kolege spasili HDZ-ovci.

- Nemoj Marinko! Ako Boga znaš, nemoj - urlali su HDZ-ovci obuzdavajući Ćavara.

Iz zgrade je Vukovića sigurno izvela tajnica HDZ-a, a Ćavar je, tvrdi Vuković, ostao vičući kako će on i Škaričić organizirati tiskovnu konferenciju bez njega na kojoj će on postavljati pitanja koja on želi.

- Šokiran sam i iznenađen jer sam na radnom mjestu napadnut od strane kolege. Ako mu se nisu svidjela pitanja koja sam postavljao, mogao je prešutjeti, kolutati očima ili igrati križić kružić, ali on me spriječio u obavljanju moga posla. Pressica se i organizira kako bi se na njoj postavljala pitanja. On se stavio sasvim u funkciju HDZ-a i ponašao se kao njihov odvjetnik, pa sam mu kazao da sjedne s njima, ako se misli tako ponašati. To me manje smeta od činjenice da me po završetku konferencije pokušao fizički napasti. Skočio je na mene nakon što sam mu ja rekao da ću ga zbog takvog njegovog ponašanja prijaviti njegovim šefovima na HTV-u. Čuvši to, potpuno je podivljao i počastio me salvom uvreda - ispričao je Vuković.

Ćavar je za tportal kazao kako ga je zasmetalo to što je Vuković postavio brojna pitanja vezana uz lokalne stvari koje njega ne zanimaju. Problem je bio, dodao je, to što mu se napunila kaseta, a njega nisu zanimale lokalne stvari koje su zanimale Vukovića, već isključivo smjene zbog kojih je bila organizirana pressica.

Omiški HDZ se u petak poslijepodne oglasio priopćenjem s pressice u kojem navode da je Škaričić na novinarsko pitane da li je HDZ radio političke smjene, odgovorio da nije jer se HDZ rukovodio stručnošću i radnim rezultatima, a ne politikom.

- Na tvrdnju novinara da je HDZ 1991.godine postupio na isti način kod izbora direktora Peovice, odgovorio je, da je tada bio raspisan natječaj a danas o svemu odlučuje jedan čovjek koji nažalost provodi političko nasilje - zaključili su u priopćenju omiški HDZ-ovci.

Povezani članci

Who's Online

We have 201 guests and no members online