Mladi HNS-a traže legalizaciju prostitucije i 'lakih' droga

legalizacija najstarijeg zanataNa Vladin prijedlog o kažnjavanju korisnika usluga prostitucije, Mladi HNS-a su reagirali zahtjevom za legalizaciju prostitucije i "lakih" droga, te najavili akciju kojom će zahtijevati legalizaciju korištenja seksualnih usluga u Hrvatskoj. Naravno, odmah su "skočili" HDZ-ovci koji se prijedlogu protive. - "Smatramo da bi se legalizacijom prostitucije smanjilo širenje spolnih bolesti i obvezalo osobe na korištenje zaštite te redovite zdravstvene kontrole. Zabranom, prostitucija ostaje mračna zona u kojoj dominiraju organizirani kriminal, krijumčarenje, izrabljivanje te tjelesno i seksualno nasilje nad ženama" - ističu HNS-ovci na svojim Facebook stranicama ...

Izvori: Dnevnik.hr, Mladi HNS-a, DalmacijaNews

Očekivano, Mladež HDZ-a se bilo kakvim legalizacijama protivi. Njihov je tajnik Josip Bilaver najavio i konferenciju za novinare iz čijeg se naslova - "Mladima trebaju radna mjesta, a ne lake droge i prostitucija" - jasno može iščitati njihov stav.

Sam premijer Zoran Milanović na sjednici Vlade rekao je da o tome treba ozbiljno raspraviti, spominjući različita rješenja kakva postoje u, primjerice, Austriji i Njemačkoj (ondje je prostitucija legalna) ili Švedskoj i Norveškoj (ondje se kažnjavaju samo klijenti, a ne prostitutke).

Povezani članci

Who's Online

We have 100 guests and no members online