Upisi u program klapskog pjevanja

Umjetnička akademija Sveučilišta u Splitu objavila je natječaj za program cjeloživotnog učenja - KLAPSKO PJEVANJE. Novi je to program na splitskom Sveučilištu nastao u suradnji sa Zakladom Ljube Stipišića Delmate, Umjetničkom akademijom u Splitu te Festivalom dalmatinskih klapa Omiš. Program je namijenjen sadašnjim i budućim voditeljima/icama dalmatinskih klapa, klapskim pjevačima/icama, obrađivačima/cama, te svima onima koji žele učiti o klapskoj pjesmi i o klapama. Polaznici će biti osposobljeni za vođenje klapa, za obrađivanje klapskih napjeva, te steći kritički uvid prema klapskom vokalnom izrazu s obzirom na literaturu te današnju praksu. Nastava bi se odvijala na Umjetničkoj akademiji u Splitu (petkom popodne i subotom ujutro) kroz jednu akademsku godinu (120 sati). Obzirom da su vrijednosni ekvivalenti prikazani ECTS bodovima polaznicima koji završe ovaj program ti se bodovi (12) mogu priključiti u nekim drugim oblicima sveučilišnog obrazovanja.

Izvori: UMAS.unist.hr, FDK.hr

Suočeni sa situacijom gdje dalmatinska klapska pjesma kreće u raznorazne i raznorodne tokove, gdje klapa oscilira u okvirima sebi svojstvenog i prepoznatljivog idioma do njenog, možda pomaka, ali i degradiranja u novim glazbenim situacijama i novim načinima predstavljanja ukazala se potreba za programom koji bi osmislio djelovanje na području klapa i klapske pjesme.

Program je osmišljen kroz nastavne kolegije:

– Etnomuzikološki pristupi klapskoj pjesmi
– Rad s klapom – Izvođačke prakse
– Obrada klapskih napjeva
– Analiza klapske literature
– Vokalna tehnika klapske izvedbe
– Crkvena glazba i klapsko pjevanje
– Etnomuzikološko istraživanje

Nastava će se održavati vikendima kroz jednu godinu u trajanju od 120 nastavnih sati (predavanja, seminari, vježbe, terenska nastava). Za taj program kandidati će moći dobiti sveukupno 12 ECTS bodova.

Uvjeti upisa programa: Motivacijsko pismo. Razgovor sa kandidatima.
Elaborat programa Klapskog pjevanja bit će ponuđen na internetskim stranicama Umjetničke akademije iz kojega će kandidati moći prepoznati potrebnu razinu prethodnog glazbenog obrazovanja/iskustva.
Najmanji broj upisanih je 9, a najviše 15 kandidata.
Cijena će ovisiti o broju upisanih (6.000 – 8.000 tisuća kn).
Natječaj je otvoren 30 dana.
Prijave i sve dodatne informacije na br. 091 556 5692  ili na e-mail adresu: office @umas.hr
Natječaj objavljen 21. prosinca 2017.

Povezani članci

Who's Online

We have 191 guests and no members online