Svečano otvorenje 54. FDK Omiš 2020. – Večer novih skladbi

Pred ljubiteljima klapa prvi je vikend natjecanja na 54. FDK Omiš 2020. Nakon bezbroj prilagođavanja epidemiološkim mjerama i korigiranja odluka u skladu s aktualnim raspoloženjem dr. Capka. ovaj vikend čekaju nas dvije natjecateljske večeri na Trgu Stjepana Radića. Prva od njih, Večer novih skladbi ujedno je i svečano otvaranje 54. Festivala. U petak 17. srpnja s početkom u 21 sat jedanaest klapa izvest će dvanaest novih skladbi čiji autori s nestrpljenjem očekuju odluku žirija o najuspješnijima među njima.

Izvor: FDK.hr

Odluku o najuspješnijim skladbama i najboljoj klapskoj izvedbi donijeti će stručni ocjenjivački sud u sastavu: Rajmir Kraljević, Mirjana Siriščević, Ivana Tomić Ferić, Blaženko Juračić i Marijo Krnić.

Odluku o najboljim stihovima koja tekstopisu donosi plaketu “Drago Ivanišević” donijet će stručni sud u sastavu Dinko Škevin, Ivan J. Bošković i Bože Mimica kojem je pripala čast da podigne Festivalsku zastavu.

Poštujući mjere i preporuke stožera CZ organizatori su prilagodili gledalište koje sad broji samo 76 sjedećih mjesta. Obzirom na premaleni broj gledatelja odlučeno je da se nagrada za najuspješniju skladbu prema glasovima publike ove godine neće dodijeliti.

Povezani članci

Who's Online

We have 158 guests and no members online