Odabrane nove skladbe za 54. FDK Omiš 2020

Stručni ocjenjivački sud FDK Omiš među 37 novih skladbi pristiglih na anonimni natječaj odabrao je 12 koje su izborile pravo sudjelovanja na nadolazećem, 54. izdanju FDK Omiš 2020. Stručni sud je imao u vidu da se pristigle skladbe temelje na obilježjima dalmatinske tradicijske pjesme pri tom uvažavajući raznolikost stilskih izričaja. Prilikom izbora ravnopravno se ocjenjivala vrijednost glazbe i stihova.
Popis odabranih skladbi i autora:  Blitva i riba (Slavomir Cvija – Nedo Zuban), Dozivju nas glasi (glazba i tekst: Roko Radovan), Moj kaić (glazba i tekst: Ana Kodrić Ivelić), Molitva zemlji (Smiljan Radić – Josip Pupačić), Na bajamu (Slavomir Cvija – Nedo Zuban), Ne umiru kapetani (Vinko Didović – Pjero Mirić), Pismo iz skule (glazba i tekst: Roko Radovan), Samo pisma ispo’ neba (Duško Tambača – Pjero Mirić), Španjola (Vicko Dragojević – Vedran Bonačić), Tvica ca u sarcu spi (Duško Tambača – Jakša Fiamengo) U oni dan (Živko Ključe – Ružana Kovač) i Vene jubav meju nama (Roko Radovan – narodni tekst).

Izvor: FDK.hr

Najviše razloga za veselje ima skladatelj Roko Radovan koji će u Večeri novih skladbi, koja je u programu ovogodišnjeg Festivala planirana u subotu 27. lipnja, biti zastupljen s čak tri pjesme od kojih je za dvije ujedno i autor teksta.


Pjero Mirić, lanjski laureat

Povezani članci

Who's Online

We have 499 guests and no members online