Opet skandal u Omišu: HTV-ov novinar napao kolegu Vinka Vukovića

Vinko VukovićNevjerojatan incident na konferenciji za novinare omiškog HDZ-a: HTV-ov novinar Marinko Ćavar nekoliko puta je grubo prekinuo kolegu iz Slobodne Dalmacije Vinka Vukovića u postavljanju pitanja bivšem gradonačelniku Ivanu Škaričiću, a nakon presice obrušio se na njega salvom uvreda i prostota, na rubu fizičkog napada koji su ipak spriječili prisutni HDZ-ovci ...

NAPUNILA MU SE KAZETA

Skandal u Omišu: HTV-ov novinar napao kolegu

Piše: Damir Petranović / tportal
Foto: Tino Jurić / Pixsell, vL
Izvor: tportal


'Balavac, nedonošče u novinarstvu, izađi vani, pa ćemo nas dvojica imati našu presicu!' vrištao je Ćavar na Vukovića, inače novinara s dvadesetogodišnjim stažem, a to je samo blaži dio obračuna koji je obilovao psovkama i rječnikom neprimjerenim za javnu upotrebu.

Ćavara je najprije silno iznerviralo jer je novinar Slobodne Dalmacije postavio brojna konkretna pitanja bivšem gradonačelniku, nedavno smijenjenom nakon 18 godina vladavine Omišem, a potpuno je izgubio kontrolu kada mu je nakon konferencije Vuković najavio da će o njegovom ponašanju obavijestiti nadređene na HRT-u.

'Samo probaj!' zavikao je i uz prigodne psovke krenuo prema kolegi. Zamahao je šakama, sreća da se ondje našlo nekoliko članova HDZ-a i novinara.

Škaričićeva konferencija za novinare trebala je biti zanimljiva jer je bilo najavljeno da će uz živopisnog bivšeg gradonačelnika ondje prisustvovati bivši direktor lokalne komunalne tvrtke (smijenjen nakon 23 godine!) i direktor omiške Turističke zajednice (koji bi uskoro trebao otići nakon 18 godina mandata).

Ova dvojica ipak se nisu pojavila, pa je sam Škaričić kukao zbog navodnog revanšizma.

Vinko Vuković, novinar koji je posljednjih godina razotkrio bezbroj nepravilnosti iz doba njegove vladavine i desetke milijuna koji su potrošeni nenamjenski ili nelegalno, ali i pokušaj lažiranja posljednjih lokalnih izbora, inzistirao je na odgovorima jer Škaričić uporno odbija s njime komunicirati.

Ćavar je više bio zainteresiran za 'globalni politički stav' Škaričića oko smjene njegovih suradnika, nije mu se previše dalo baviti malverzacijama HDZ-ovca jer smatra da su to 'lokalne stvari'.

'Nikada nisam nešto ovako doživio, i to od kolege kojeg uopće nisam poznavao, usred radnog zadatka. Idem napisati tekst, a nakon toga prijaviti incident HRT-u', kazao je Vuković za tportal.

Potvrdio je tijek incidenta, uz ispriku što zbog šoka nije zapamtio baš sve konkretne psovke - pa nije siguran je li mu Ćavar u prostačkom kontekstu spominjao majku ili oca. Bio je i životinjskih epiteta, kao i konkretnih prijetnji.

marinko ćavarMarinko Ćavar silno se uzbudio kada smo ga zamolili da opiše svoju verziju incidenta: najprije nije mogao vjerovati da se uopće bavimo pričom, pa zatim posumnjao s kojim motivima i namjerama ga zovemo, da bi na koncu objasnio da se ništa strašno nije dogodilo.

'Kolega je postavio dvadeset i sedam pitanja, neke lokalne stvari koje nas ne zanimaju, a meni se napunila kaseta snimajući to. Kao da ja negdje dođem i bez prestanka pitam: 'Je li Jozo Maru ili Mara Jozu?' Rekao sam da razjašnjavaju svoje lokalne stvari, a da nas zanima samo stav o smjenama', kazao nam je Ćavar.

'Ma glupost, predugo sam u ovome poslu da se bilo kome pravdam, smijurija... Što ćete pisati? Ma možete, danas je i govno vijest', živopisan je Ćavar, koji priznaje da je dosta temperamentan i da 'ponekad glasno govori' - eto, takav je njegov izričaj.

'Nije bilo nikakvog incidenta, možda sam mu samo kazao da je k'o nedonošče u novinarstvu. Ali zašto se ne pozabavite njegovom prijetnjom da će me prijaviti šefovima, to je ključno! Što će on, krojiti uređivačku politiku?! To je politička prijetnja!' uvjeren je Ćavar.

Povezani članci

Who's Online

We have 110 guests and no members online