Urbanoj desnici dosadile šuplje priče

Šuplje pričeUdruga Urbana Desnica izvela je danas na splitskoj Matejušci performans pod nazivom „Šuplje priče“. Poruka ovog performansa je kako nam se tijekom ovih, ali i svih prethodnih lokalnih izbora u gradu Splitu, medijski forsiraju šuplje priče o trenutnim kandidatima. Tako npr. Imamo prilike čitati o tome tko je od njih bespravno gradio, tko je izabrao manji križ, tko je navodno krao sportsku odjeću i obuću i sl., ali najmanje se govori o programima kandidata za gradonačelnika, kao i lista koje pretendiraju na mjesta u gradskom vijeću ...

PERFORMANS URBANE DESNICE

Pronađite svog kandidata za gradonačelnika Splita

Izvor: Udruga Urbana Desnica

Nama, pripadnicima mlađih generacija, već je dozlogrdilo slušati od izbora do izbora ovakve „ŠUPLJE PRIČE“ plasirane od strane protukandidata i medija, te nas zanimaju konkretni programi. Razlozi su vrlo jednostavni. Splitsko-dalmatinska županija, prema posljednjim podacima HZZ-a, ima najveću stopu nezaposlenosti u Hrvatskoj – 50.127 nezaposlenih osoba.

Uzmimo za primjer samo grad Zagreb koji ima broj stanovnika skoro duplo više nego cijela naša županija, a broji manju nezaposlenost od 47.188 nezaposlenih osoba. Ovi podaci su alarmantni, a o programima, projektima, te načinu financiranja istih, od trenutnih kandidata ni riječi.

Šuplje priče

Da se nešto može napraviti, iako u gradskom proračunu nema novca, kako govore, svjedoči opet grad Zagreb, koji je započeo radove na Glavnom kolodvoru. Projekt je vrijedan ukupno 12,6 milijuna kuna, od čega će grad financirati samo milijun kuna, dok je odstatak od 11,6 milijuna sufinancirano od strane fondova EU. Dakle, nije stvar u novcu, nego u ZNANJU I SPOSOBNOSTI!

Stoga, udruga Urbana Desnica ovim putem najavljuje svoj samostalan izlazak na lokalne izbore u Splitu i drugim mjestima u županiji. Naš program je pri završetku, a kandidati i program će biti i javno prezentirani, te objavljeni na našoj web stranici.

Kroz program ćemo zastupati mlade, studente, ribare, regionalizaciju, te Split kao urbani, sportski i regionalni centar Dalmacije. Također ćemo navesti i svoj plan privlačenja investicija u grad Split, te županiju.

O točnom mjestu i vremenu održavanja prezentacije programa, te nositelja listi za gradsko vijeće, bit ćete pravoremeno obaviješteni.

Naš slogan za lokalne izbore je: „ILI JESI ILI NISI“. Upućen je svim građanima Splita i županije. Stoga, ILI JESI za programe i sposobne, mlade ljude ili NISI, pa su ti dovoljne dosadašnje „šuplje priče“.

Povezani članci

Who's Online

We have 205 guests and no members online