Večer Gaćana 2012: Natjecanje zaseoka Podgradac, Pocelje-Gomela, Čovići i Kuvačići

Većer Gaćana 2012
Sportsko-zabavna večer Gaćana koja se održala treći put bila je jednako zanimljiva i atraktivna kao i prethodne, ali pretjerano napeta. No, krenimo od najboljih stvari. Triba se zahvaliti ekipi s krive strane šanka i ekipi oko roštilja zbog toga što su marljivo radili do 3 sata ujutro da bi ostalih, oko 1.000 gostiju, prema željama bili usluženi. Dok smo se mi zabavljali i glupirali, oni su neumorno radili i trudili se da nikome ničega ne zafali. Svaka im čast! Što se sportskog dijela tiče, večer je bila zabavna, neizvjesna, no s previše napetosti što je bilo posebno vidljivo u malom balunu, ka i uvik. Najvažnije je odma istaknit, da ne bi prošlo nezamjećeno, Kuvačići su obranili titulu najsportskijeg zaseoka Gata. Čestitamo! ...

GATA

VEČER GAĆANA 2012

Natjecanje zaseoka Podgradac, Pocelje-Gomela, Čovići i Kuvačići

Piše: Josip Radmilo / Gata.hr
Izvor:
Gata.hr

U finalu karata, trešeti i briškuli, Podgradac (Boško i Igor) nije ima ni najmanje šansi protiv Kuvačića (Belog i Ćike). Beli je pokaza zašto je, vjerojatno, najbolji igrač trešete i briškule u selu. Vrlo brzih 2:0 za Kuvačiće.

Gata

U balotama, u polufinalu Pocelje-Gomela su glatko pobijedili Čoviće, a Podgradac je bio bolji od Kuvačića. Finale Pocelje-Gomela protiv Podgradca obilovalo je velikim preokretima. Prvu partiju je glatko dobilo PiG, Ratko i Dalibor su bili fenomenalni. U drugoj partiji kada se očekiva nastavak dominacije, PiG su malo popustili, a Podgradac se podiže svoju igru i vrlo gusto dobija drugu partiju. U trećoj Podgradac (Boško i Kumpar) vrlo brzo stiže do 12:2, svega jedan punat do pobjede, ali Ratko i Dalibor punat po punat stižu do 12:12. Ipak zlatni punat ide Podgradcu, a s time i pobjeda.

Mali balun je disciplina koja obiluje usijanim glavama što zna dovesti do stanovitih problema i nepotrebnih tenzija. Rezultat je niz faulova, gužvi i sličnih stvari koje nam nisu na diku.

Uglavnom, u polufinalu Podgradac je triba igrat protiv Kuvačića. Iz razno-raznih razloga Podgradac se nije moga skupit pa su nam Kuvačići objasnili  da oni toleriraju akademskih petnaest minuta. U zadanom intervalu nismo uspili složit ekipu i rezultat je 3:0 za Kuvačiće. Podgradac zahvaljuje na fair play-u.

U drugom polufinalu PiG je u teškoj utakmici pobijedilo Čoviće i plasiralo se u finale. Obje momčadi su pokazale sve što su znale, ali za nijansu bolja bila je ekipa PiG-a.

U iznimno izjednačenom finalu malog baluna, PiG je prvo povelo, a Kuvačići su s dva gola kapetana Ivana Kuvačića okrenili rezultat i pobijedili, a samim time su  osigurali i ukupnu pobjedu.

fešta u GatimaKao i svake godine, šlag večeri je vuča konopa. U prvom polufinalu su se sastali Kuvačići i Podgradac. Zahvaljujući fantastičnoj organizaciji i zaista briljantnom šlamperaju Podgradac je uspio naći osmoricu koji su bili voljni vući konop. Za nešto ozbiljnije falilo im je otprilike 200 do 300 kila. Ali pozitivno je što smo dobili pravi nadimak: sklizači! Brzih 2:0 za Kuvačiće.

U drugom polufinalu Gomela i Čovići su odmjerili snage i nakon velike borbe, Čovići su pobijedili 2:0. Slijedilo je veliko finale Čovići -  Kuvačići u kojem su Čovići pokazali da su neprikosnoveni u ovoj disciplini. Ipak  moran primijetiti da svake godine ima jedan Čović manje, a jedan Miloš više. Trenutačno je odnos Čovića i Miloša 5:3.

fešta u Gatima

Nakon sportskog dijela večeri pristupilo se zabavnom. U  zabavnom dijelu večeri pivala je grupa  Tip Top i bili su odlični, pobjednici su slavili, a vrlo brzo se priključija i ostatak sela. Zabava je potrajala do 3 sata ujutro kada su i najaktivniji otišli kućama.

Trofej fair play ide ekipi Gomele, naime Nikša i Šuco su u polufinalu karata čekali ekipu Podgradca 4 sata, da bi na kraju odigrali svoje polufinale tek sutradan. Podgradčani zahvaljuju, a trofej ide u prave ruke.

fešta u Gatima

Već je istaknut prvoklasni organizacijski pristup ekipe Podgradca u kojoj se nije znalo ko pije, a ko plaća, pa ne ćemo o tom opet..

Za kraj zanimljivost koju su svi primijetili i komentirali uglavnom negativno, ekipu koja je na večer Gaćana došla sa svojin pićen.


Večer Gaćana 2012.

Karte: Kuvačići
Balote: Podgradac
Mali balun: Kuvaćići
Konop: Čovići


Ukupni pobjednici: Kuvačići

gata majica

Povezani članci

Who's Online

We have 134 guests and no members online