Travanj, mjesec sporta u općini Dugi Rat

Velječa je već, a Jelene i dalje nema. No sad će ona iz Zagreba, svratiti će nam u mjesecu sporta - travnju - već pomalo tradicionalnom mjesecu sporta u općini Dugi Rat. A što nam to pripremaju naši marljivi sportski entuzijasti i rekreativci s svojim skromnim proračunima i organizatori s viškom adrenalina? Puno toga, ako ćemo pravo! A bit će toga još i više ako se još marljivih i entuzijastičnih uključe u osmišljavanje, organizaciji i provedbu sportsko-rekreativnih događaja u svom neposrednom okruženju. I da, u travnju! U predsezoni. Najavili smo već prvim člankom (a biti će ih još) 5. Jesenice trekking, manifestaciju koja je zahvaljujući viziji i trudu članova udruge Jesenice i prijatelja već postao prepoznatljivi simbol Jesenica, pogotovo starih sela, Jesenice, Krug, Zeljovići.. Naši jedriličari iz JK Orišac Dugi Rat i dalje uspješno rade i školuju mlade jedriličare u skromnim tehničkim uvjetima. Još se nisu skućili tik do mora, na kraju dugoratske lučice, a kad će - ne zna se! Podrške struktura načelno ima, ali izgleda samo verbalne. Zvuči poznato? No marljiva i uporna braća Joško i Hrvoje Žilić te Vesna Brničević, da spomenemo samo najužu i najoptimističnu jezgru JK Orišac, jedre dalje i dalje i usprkos ponekad mrtvom moru plove uporno i neumorno svojom zacrtanom rutom. Jer.. jedriti se mora. 

Travanj, mjesec sporta u općini Dugi Rat

Piše: Mladen Banović

Pa će se tako u travnju u Dugom Ratu održati 2. regata Svetog Josipa za klasu optimist, regata koja je na lanjskoj više nego uspješnoj premijeri okupila čak 60-ak najmlađih jedriličara iz naše i susjednih županija, a na ovogodišnjoj regati očekuje se preko 100 sudionika natjecanja koje nas je ucrtalo u sve jedriličarske mape Jadrana.

Regata Svetog Josipa održati će se 18 i 19 travnja 2015 u akvatoriju općine Dugi Rat. Osim optimista, saznajemo u dugoratskoj školi jedrenja, nastupiti će i mladi laseraši u dvije  kategorije.

travanj mjesec sporta

Pred kraj dugoratskog sportskog mjeseca, krajem travnja, na popularnoj Streljani će se održati 11. memorijalni malonogometno-vatrogasni turnir “Zdravko Rakela Bembo” u organizaciji Dobrovoljnog vatrogasnog društva “Dalmacija” Dugi Rat. Turnir, omiljen među dalmatinskim vatrogascima - balunjerima i među dugoraćanima, posvećen je dugoratskom vatrogascu koji je život izgubio u velikom požaru na Korčuli 1985. godine...

No to nije sve što nas čeka u travnju, u dugoratskom mjesecu sporta.

Udruga Jesenice, JK Orišac i DVD Dalmacija javno pozivaju sve zainteresirane sportske klubove i udruge s područja naše općine da se aktivno uključe u organizaciju i provedbu ove manifestacije te da svojim prijedlozima i svojim programima što više ispune kalendar i tako obogate predsezonsku ponudu aktivnog življenja i nadasve aktivnog odmora u općini Dugi Rat.

Kontakt osobe:

Ivanišević Damir,   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Joško Žilić,             This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 

Povezani članci

Who's Online

We have 102 guests and no members online