'Zagrijavanje' za Festival Soparnika: Najbolji soparnik radi zlatna Poljičanka Ivka Beović iz Gata

ivka beovic
Ivka Beović
iz Gata ispekla je najbolji soparnik za 2012. godinu, te je dobila nagradu nazvanu Zlatna Poljičanka. Odluka je to stručnog ocjenjivačkog suda koji je večeras u Kostanju, na 10. Danima Mile Gojsalić, nakon dugog vijećanja i još dužeg kušanja, što im, očito, nije teško palo, donio odluku koju je i brojna, nahranjena i napojena, publika popratila pravim ovacijama. Ivkin soparnik uistinu je, vjerujte vašim reporterima na riječ, bio za prste polizati. Srebrnu Poljičanku dodijelio je Marijana Radovčić iz Kostanja, dok je Brončana pripala Ružici Miličević iz Zvečanja ...

KOSTANJE

10. DANI MILE GOJSALIĆ

Večer Soparnika u Kostanjama

Piše: Vinko Vuković / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

soparnik

Žiri u sastavu Zlatko Marinović, Ante Markičević, Miljenko Vrkić, Zdravko Vladanović i Mira Kuvačić, sve redom vrsni poznavatelji kultne poljičke delicije, Srebrnu Poljičanku dodijelio je Marijana Radovčić iz Kostanja, dok je Brončana pripala Ružici Miličević iz Zvečanja.

soparnici

Četrnaest prijavljenih natjecatelja iz praktično svih poljičkih katuna od ranoga je poslijepodneva cijepalo i ložilo drva na otvorenom, laštilo sinije, no recepturu su, pažljivo prateći svaki korak znojnih konkurenata, nastojali sakriti. Jestivost je, naravno, bila osnovni ocjenjivački kriterij, no strogo se pazilo i na vještinu križanja, dok je uzbuđenim voditeljima, pa tako i publici koja se jedva čekala omastiti, najzanimljiviji dio bio otkrivanje tajni vezanih za dizanje i bušenje.

soparnici

Program Večeri soparnika u Kostanjama vodili su Edita Lučić i Joško Bonaći, Poljičane su zabavljali Dražen Zečić i Šajeta, a u subotu ih na istome mjestu od 20.30 sati, u velikoj završnici Dana Mile Gojsalić očekuje koncert dalmatinskih klapa.

soparnik
soparnik
soparnik

Povezani članci

Who's Online

We have 401 guests and no members online