Omiš spava zimski san

OmišGusarski Omiš proteklih je dana disao - hajdučki, a kako bi drukčije. No, usprkos velikoj obljetnici nogometnog kluba iz Splita, koja je i Omiš zavila u bijele trake, taj gradić podno Omiške Dinare ostavlja dojam kao da upravo spava zimski san. Od živahnog ljetnog ugođaja kad Omišem odzvanja klapska pisma i održavaju se gusarske večeri, i drugi tematski događaji na radost brojnih turista, sada - kad padne mrak, glazba odjekuje tek iz par kafića na trgu u gradskom središtu. No, u srijedu će se Omiš, barem na nekoliko sati, prenuti iz zimskog sna; riječ je i pravoj glazbenoj poslastici, gitarističkom unplugged koncertu ...

ZIMI NEMA PROVODA U GUSARSKOM GNJEZDU

Omiš spava zimski san

Torcida Omiš proslavlja 100 godina Hajduka / foto: Denis Fistanic
Torcida Omiš slavi 100 godina Hajduka / foto: Denis Fistanić

Tekst i slike: Tomislav Čubelić / Nightlife
Izvor: Slobodna Dalmacija

Hajdi Bellefant- Zahvaljujući našem profesotu glazbene kulture Neni Munitiću dolazi nam svirati gitarski virtuoz, Sarajlija Muris Varajić. Na repertoaru će biti "rokija", pa sam sigurna da će uživati i stari i mladi - drži Hajdi Bellenfant, šarmantna "gazdarica" caffea BMB, gdje će se održati koncert, s početkom u 20 sati.

K njoj smo, u taj sanjivi lokal por drvoredom prije omiškog mosta, svratili na stvarno doličnu kavu prije "nightlife-đirade". Jer, noć je tek počela, valja biti budan dugo...

Poslije kofeinske okrjepe, rekosmo, nismo imali puno izbora, pa smo otišli tamo gdje je glazba odjekivala naglasnije.

KampanelBilo se teško odlučiti: "Stari grad" i "Kampanel", kafići jedan drugome vis-a-vis. priredili su međusobni sraz decibela do te mjere da se kakofonija zvukova "valjala" sve do ceste! Stoga smo odlučili promijeniti kriterij i ući tamo gdje je punije; u "Kampanelu" već prije ponoći tražilo se, štono bi se reklo, mjesto više.

- Nama je ovdje super i ne treba nam više za dobru zabavu - složne su dvije mlade Omišanke, koje je pred 10 pred omiljenim lokalom fotoaparatom ovjekovječio Tomislav Čubelić. One su Amanda Obšivač i Dina Pivčević, dok je simpatičnom poslovođi lokala (pomalo folk-orijentacije') ime Ilija Tafra.

Na žalost, nakon "Kampanela" i sličnog, mladi Omišani nemaju gdje: diskoteka "River" zatvorena je već godinama, a trenutačno ne rade ni prostorije Pokreta mladih Omiš u Lokvi Rogoznici. Stoga su se za daljnji provod tri zgodna mladića odlučila uputiti izvan grada.

Kampanel- Super je Omiš, ima puno lipih curica, ali zabava je tanka, pa često odemo u Split - kao jedan misle Josip Mušac, Vicko Ćaleta i Nikola Žaper.

A Split je, barem u hajdučkoj noći, bilo šteta propustiti. Osim što je "bila noć" bila obojena crvenim svjetlom bengalki, klubovi su odjekivali prigodnim repertoarom, a ugođaj je bio barem deset puta bolji od, recimo, novogodišnjeg.


Omiški gusar
  Sve je manje dobrog provoda u Omišu ...

Povezani članci

Who's Online

We have 249 guests and no members online