Najave: Noćnjak 2018. u ožujku u Vodicama

Jubilarna 20. Međunarodna manifestacija maslinara i uljara Noćnjak 2018. održat će se u Hotelu Olympia u Vodicama od 15. do 18. ožujka 2018. Noćnjak godišnje okuplja i povezuje maslinare i uljare, znanstvenike i stručnjake, predstavnike resornih državnih institucija, proizvođače i distributere maslinarsko-uljarske opreme, trgovačke i hotelijersko-ugostiteljske kuće, medije, te ostale subjekte vezane uz maslinarstvo i uljarstvo iz Hrvatske i inozemstva. Trodnevni program manifestacije otvoren je za sve zainteresirane sudionike, a sadrži znanstveno-stručna predavanja, brojne radionice i degustacije, sajam maslinarstva i uljarstva, Olio bar te izložbu maslinovih ulja i proizvoda od masline, na kojima se promoviraju i kušaju proizvodi dostavljeni na ocjenjivanje. Rok za dostavu uzoraka na ocjenjivanje je 15.01.2018., a više informacija o Noćnjaku možete saznati ovdje..

Izvor: Maslina, Slobodna Dalmacija

Na prošlogodišnjem Noćnjaku zaprimljeno je ukupno 377 uzoraka, od čega 97 pakovina maslinovog ulja, 210 otvorenih maslinovih ulja i 70 proizvoda od masline i to iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Hrvatski maslinari dostavili su 254 uzorka, a inozemni maslinari 54 uzorka, od kojih je najveći broj pristigao iz Slovenije.

maslinovo ulje

Uzorke treba dostaviti u razdoblju od 1. prosinca 2017. do 15. siječnja 2018. radnim danima od pon. - pet. u vremenu od 7,00 – 15,00 sati osobno ili poštom na adresu: Zadružni savez Dalmacije, Split, Kamila Tončića 4, 1. kat.

Povezani članci

Who's Online

We have 94 guests and no members online